Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Waterschapslasten stijgen in 2024

Waterschapslasten stijgen in 2024

De begroting 2024 van Waterschap Vallei en Veluwe is gereed en kun je vanaf heden inzien. De begroting wordt vastgesteld op 20 november door het algemeen bestuur van het waterschap en vanaf dat moment staan de tarieven voor de waterschapsbelasting in 2024 vast.

Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor schoon en voldoende oppervlaktewater, gezuiverd rioolwater en veilige dijken in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. In de uitvoering van de werkzaamheden vormt vernieuwen en samenwerken een belangrijk aspect.

Het waterschap heeft ook te maken met gestegen prijzen voor energie, materialen en loonkosten. Veel nieuwe wet- en regelgeving en het toegenomen complexere werk hebben invloed en vragen de nodige investeringen de komende jaren.

Voor inwoners in het gebied van waterschap Vallei en Veluwe betekent dat de waterschapslasten in 2024 gemiddeld 28 euro per jaar stijgen voor bijvoorbeeld een gezin met een eigen woning.

Belangrijk ander gegeven is dat de tarieven licht dalen voor eigenaren van natuurgebieden, bedrijven en agrariërs. Een oorzaak is onder andere dat de waarde van woningen (WOZ) harder is gestegen dan die van grond. Voor een toelichting is het mogelijkheid om de begroting in te zien.

De begroting is nog t/m 16 november in te zien via www.overheid.nl en op het waterschapskantoor in Apeldoorn. De vergadering van het algemeen bestuur op maandag 20 november om 19.00 uur kun je ook volgen via www.vallei-veluwe.nl, maar de vergadering – aan de Steenbokstraat 10 in Apeldoorn – kun je ook bijwonen.


Herman Woudenberg

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.