Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Maart dialectmaand bij VoorstVeluwezoom

Maart dialectmaand bij VoorstVeluwezoom

Maart dialectmaand bij VoorstVeluwezoom

Lang geleden is de maand maart uitgeroepen tot de dialectmaand.  In deze epriode wordt door de omroepen en andere instanties  veel aandacht besteed aan het dialect.  In de gemeente Voorst is ereder  al een raadsvergadering in het dialect gehouden.  Ook radio VoorstVeluwezoom besteed hier extra aandacht aan. Komende zaterdag  11 maart staat het dialectprogramma Mo’j is luusteren geheel in het teken van de dialectmaand.  Martien Kobussen stelt een programma  samen met de mooiste dialectliedjes en  voordrachten waarvan de luisteraars zeker zullen genieten,  De weerman Mark Wolvenne vertelt in het dialect welk winterweer ons te wachten staat.  De Grolse Hofzangers zingen ook in de streektaal  hun mooiste liedjes.

Er is nog meer dialect.   Op zaterdag 25 maart wordt door Martien deTop 20  2022 gepresenteerd met de mooiste liedjes van het afgelopen jaar.

Mo’js is luusteren is zaterdagmorgen te beluisteren van 10.00 tot 12.00 uur via de ether, de kabel tv zender VoorstVeluwezoom en via  de site van internet.  Volop mogelijkheden om te luisteren naar   dit programma.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.