Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Veel LOKAAL NIEUWS Op RADIO EN TV Bij STREEKOMROEP ‘STEDENDRIEHOEK’

Veel LOKAAL NIEUWS Op RADIO EN TV Bij STREEKOMROEP ‘STEDENDRIEHOEK’

“We werken nauw samen, de lokale omroepen van Epe-Heerde, Brummen-Eerbeek en Voorst.” Gert Foekens, voorzitter van de Stichting Streekomroep Stedendriehoek, meldt het om duidelijk te maken dat het nog lang geen fusie is: “Dat kan helemaal niet onder de huidige sterk verouderde omroepwetten.”

Dat er met veel enthousiasme en toewijding wordt gewerkt aan lokale programma’s van de drie omroepen, staat buiten kijf. Chris Wolters (programma manager lokale omroep Voorst-Veluwezoom): “Onbetaalde professionals en bijna professionele amateurs lopen door elkaar. Kenmerk is dat samenwerking steeds centraal staat. Verschillen van inzicht zijn normaal, maar we hebben met elkaar vastgesteld dat het niets brengt om ruzies, verschil van inzicht, voorkeur en afkeer naar buiten te brengen. Dat is voor niemand goed.”

Mogelijkheden creëren

De gezamenlijke omroepen zijn inmiddels in staat om naast reguliere radio en televisie ook rechtstreekse uitzendingen te verzorgen vanaf locatie. Podcasts, verkiezingsuitzendingen en sportverslaggeving worden ook steeds meer gemeengoed. Foekens: “We hebben veel ervaring opgedaan, onder meer met het registreren en doorgeven van raadsvergaderingen in Heerde en Brummen. Verder helpen we elkaar met kennis en ervaring op het gebied van techniek, presentatie, montage, journalistiek. Zo creëren we actuele mediamogelijkheden om 24 uur per dag en 7 dagen per week vooral bij de tijd zijn.”

Vooruitkijken

Het valt te verwachten dat er steeds minder geld voor de traditionele lokale media beschikbaar zal zijn. Foekens: “We zijn gewend aan kortingen op de bekostiging, vandaar dat je moet zoeken naar andere mogelijkheden, andere bronnen.” Foekens en zijn collega’s zoeken het vooralsnog vooral in dienstverlening: “Neem bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen. Voor een deel besteden we daar aandacht aan vanuit vrije nieuwsgaring maar voor een deel zullen we ook een vergoeding moeten hanteren, omdat je ook van vrijwilligers niet alles voor nop kunt realiseren. Over vrijwilligers gesproken, ook bij de verder ontwikkeling van de Streekomroep kunnen we nog heel wat mensen gebruiken, professionals, enthousiastelingen, ervaren en nieuw, jong en oud  gebruiken. Een geweldige manier om de media van binnen en van buiten te leren kennen.”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.