De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

REDACTIE

REDACTIE

Redactie

De redactie van VVZ (Voorst Veluwezoom) is voor u te bereiken via mail of via onze contact pagina

Samenwerkende nieuwsredactie RTV794/VoorstVeluwezoom waaronder berichten op websites, kabelkrant en sociale media

Linda Seinstra (RTV794), Herman Woudenberg (VoorstVeluwezoom)
Martin Burgers (Internet redactie)

Redacties van informatieve programma’s

Martien Kobussen: Moj’s Luusteren

Martin Burgers: 100% Vinyl

Rutger Jongejan: De Avondronde

Herman Woudenberg: Thema en Specials en locatie uitzendingen

Redactie  TV samenwerkende omroepen RTV794 en VoorstVeluwezoom

Gert Foekens

 Missie

Onze omroep brengt lokaal en regionaal nieuws op een positieve en interactieve manier via tv, radio en internet. Het doel van VVZ is het creëren van een ‘wij-gevoel’ binnen de gemeenschap en het stimuleren van meer betrokkenheid bij zaken die spelen in en rond Voorts en Brummen.

Formeel vereist de mediawet dat we ‘van algemeen nut zijn’. Het betekent dat we aandacht geven aan de in onze doelgroepen in de gemeente Voorst en Brummen en in het ruimere Stedendriehoek levende ‘maatschappelijke, geestelijke, culturele, godsdienstige en economische behoeften’, 

Klachtenregeling

Ben je ontevreden over berichtgeving van ons, of is die volgens jou aantoonbaar onjuist? Meen je dat de openbaarmaking van bepaald materiaal inbreuk maakt op enig recht dat jou toekomt of jouw (privacy)belangen schaadt? Dan kun je dit aan ons laten weten.

Stuur jouw opmerking in via het contact formulier
Wij proberen altijd binnen vijf werkdagen contact met je op te nemen. Genomen maatregelen worden altijd teruggekoppeld aan de indiener van de klacht.

Om een klacht goed te kunnen verhelpen, is het van essentieel belang dat alle gegevens rond de klacht correct worden vastgelegd. We gebruiken deze informatie voor het verbeteren van ons (programma-)aanbod en de bedrijfsvoering bij VVZ. Met het oog op de AVG-wetgeving worden de persoonsgegevens alleen bewaard zolang de klacht in behandeling is.

In een aantal gevallen kan een klacht vrij snel worden verholpen. Bijvoorbeeld het corrigeren van een typefout of onvolledigheid in een nieuwsbericht. Wanneer zo’n klacht binnenkomt, voeren wij de correctie uit en ontvangt u/ontvang je hier een bevestiging van. Als het oplossen of beantwoorden langer duurt dan 5 werkdagen dan stuurt VVZ in ieder geval een ontvangstbevestiging.

We onderzoeken hoe de omstandigheid waarop de klacht betrekking heeft, kon ontstaan. Ook doen we een uitspraak over de vraag of de klacht valide is. In een aantal gevallen is het bijvoorbeeld ook denkbaar dat het een journalistieke en/of creatieve keuze betreft die niet overeenkomt met jouw voorkeur. Bij ons antwoord zullen wij die beslissing toelichten. Ongerichte en niet inhoudelijke kritiek, onheuse bejegening van personen of scheldpartijen nemen we niet in behandeling.

Wanneer jouw klacht door ons terecht wordt bevonden, zal VVZ alles wat in onze mogelijkheden ligt doen om een gemaakte fout te corrigeren of in ieder geval om een herhaling te voorkomen.

Wij informeren jou uiteraard ook als er geen corrigerende of preventieve maatregel kan worden genomen.

💬 Mail ons!: redactie@voorstveluwezoom.nl

2 thoughts on “REDACTIE

 1. Beste hoofdredactie,

  Mijn naam is Marjan Kok, ik ben vrijwillig bestuurslid van Alzheimer Oost-Veluw met portefeuille communicatie en pr. Een aantal weken geleden werd een collega-vrijwilliger gebeld door de heer Chris Wolters, die namens uw regionale nieuwsplatforms een interview afnam. Toen de tekst eenmaal was gemaild naar mijn collega nam ze contact met mij op omdat ze niet goed wist hoe hiermee om te gaan. Het stuk dekte niet de lading van het gesprek.

  Ik begreep haar punt, maar wilde niet op de stoel van de journalist gaan zitten. Daarom heb ik Chris Wolters een aantal bronnen gestuurd op basis waarvan hij zijn stuk zou kunnen aanscherpen, ik heb ook uitgelegd wat feitelijk onjuist was en aangegeven dat mijn collega verkeerd gequote was. Het artikel is op een aantal punten aangepast en meteen gepubliceerd, want er was haast bij. Het gaat om dit stuk: https://voorstveluwezoom.nl/brummen/dementie-vriendelijke-gemeenten-in-de-stedendriehoek/

  In dit stuk is heel veel informatie samengevat waardoor het soms wel erg kort door de bocht gaat. De essentie over dementievriendelijke gemeenten (titel) ontbreekt daarbij. Ik had het graag anders gezien, maar over redactionele stijl en smaak valt natuurlijk niet te twisten. Bovendien was de feitelijke onjuistheid verholpen en stond het stuk al online.

  Wij waarderen het zeer dat u aandacht besteedt aan dementie in relatie tot onze regio. Mocht u in de nabije toekomst weer aandacht willen besteden aan dementie, neem dan gerust contact met mij op. Mogelijk kunnen wij vanuit Alzheimer Oost-Veluwe een schriftelijke (feitelijke) bijdrage leveren die u zo nodig onder eigen naam kunt redigeren/publiceren. Met Wereld Alzheimerdag op komst (21 september) kan ik me voorstellen dat het onderwerp wellicht weer aan bod komt.

  Hartelijke groet,
  Marjan Kok

  1. Geachte mevrouw Kok, Beste Marjan

   Het is inderdaad een prima idee om de door jullie opgestelde stukken direct naar onze redactie te sturen.

   vervelend dat er een verkeerde quote in het artikel terecht is gekomen.
   Het is in een zeer drukke week bij ons gepubliceerd, wat geen excuus is, maar wellicht onder tijdsdruk te snel gepubliceerd.

   Blijf onze redactie aub voorzien van informatie en persberichten. Dat wordt op prijs gesteld

   met vriendelijke groet
   Martin Burgers, namens het bestuur VVZ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.