De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht de Portugees João Nuno Batista zich de snelste triatleet noemen.

In Holten maakte De Bruin uiteindelijk op het looponderdeel het verschil. De Nederlandse maakte samen met drie Françaises onderdeel uit van de kopgroep, maar kwam na een machtige versnelling solo over de finish. Dat was in Holten ook het doel van De Bruin.

De Nederlandse triatlete had in Holten namelijk startnummer 1. ,,Daardoor zat er wel wat druk op. In ieder geval voor mijzelf”, aldus De Bruin. ,,En vorige week in Montreal ging het zo goed tijdens de World Triathlon Series. Daarom wilde ik hier heel graag winnen.”

Haar wil om in Holten als eerste over de streep te komen kwam voornamelijk tot uiting op het looponderdeel. ,,Ik ging misschien iets te vroeg van start”, aldus de Nederlandse. ,,Daardoor dacht ik: dit wordt niet meer wat. Maar de anderen hadden het ook zwaar. Ik kreeg de steun van het publiek en op het laatste stuk dacht ik: ik moet winnen.’’

Voor De Bruin betekende de overwinning in Holten het einde van haar loopbaan als junior. De Nederlandse maakt de overstap naar de elite. ,,Ik loop geen wedstrijden meer bij de junioren. Drie jaar geleden liep ik in Holten ook mijn eerste wedstrijd bij de junioren. Dit is dus een mooie afsluiting.”

In de strijd bij de mannen ging de zege naar Portugal. De Portugese triatleet João Nuno Batista bleek tijdens de 36ste editie van de Triathlon te sterk voor de Fransman Tom Lerno en de Spaanse triatleet Pelayo González Turrez. Batista behaalde zijn zege ondanks een aantal fysieke ongemakken. 

,,Tijdens het zwemmen had ik wat last van mijn arm”, sprak Batista na afloop van zijn winnende race. De Portugese winnaar nam een weekend eerder in het Canadese Montreal deel aan de World Triathlon Series. ,,Na het zwemmen zat ik wel in de eerste groep. We hebben goed samengewerkt om de achtervolgende groep voor te blijven. Tijdens het lopen had ik wat last van mijn enkel, vooral in de bochten, maar ik heb alles gegeven om als eerste te eindigen en dat ging goed.” 

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup men:

1. Luna de Bruin – Nederland – 01:01:18

2. Appoline Foltz – Frankrijk – 01:01:24

3. Anouk Sterkers – Frankrijk – 01:01:33

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup men:

1. João Nuno Batista – Portugal – 00:54:38

2. Tom Lerno – Frankrijk – 00:54:44

3. Pelayo González Turrez – Spanje – 00:54:49

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.