Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Keltisch Festival Hardkoor een grandioos feest

Keltisch Festival Hardkoor een grandioos feest

Op vrijdagavond 19 mei was de Oude kerk in Brummen tot de laatste plaats bezet.

Ongeveer 500 mensen hadden een plekje weten te bemachtigen. Aanleiding was het optreden van mannenkoor Hardkoor. Dit enthousiaste 30 koppige koor onder leiding van dirigent Andor Boddeke zingt al meer dan 18 jaar, op een meeslepende, enthousiasmerende wijze, Ierse en Schotse liederen. In twee blokken vertolkten de mannen driestemmig gezongen nummers als Eileen Oge, Leaving of Liverpool en Drunken sailor, begeleid door piano, ukelele en gitaar.

Aangezien de Keltische cultuur op het gebied van zang, dans en muziek het nodige te bieden heeft hadden de mannen van Hardkoor een scala aan bevriende artiesten uitgenodigd. Zo kon het publiek in volgorde van opkomst genieten van: het enthousiaste koor de Dissonanten uit Voorst, Maaike Bosscher op Harp en Andor Boddeke op piano die de verpletterend zuiver zingende sopraan Dewi Boddeke begeleiden.

Vervolgens verzorgden de 3 danseressen van Cailini uit Vlaardingen een adembenemende en spetterende show van riverdance acts, die het uitzinnige publiek vol verbazing en verwondering onderging. Last but not least lieten de stoere muzikanten van ‘The City of Apeldoorn Pipes and Drums’ de kerk op haar grondvesten trillen.

Vervolgens ging een groot deel van het publiek achter de drummers en doedelzakspelers richting Grand Café Audey’s op het marktplein in Brummen voor de afterparty. Aangezien Audrey’s iedereen voorzag van een gratis drankje bleef het nog lang op een zeer prettige manier onrustig in en om dit recent gerestylede, sfeervolle etablissement.

De mannen van Hardkoor kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Het zal niet eenvoudig voor de mannen worden om dit culturele spektakel in de toekomst te evenaren. Reden te meer om te zeggen: Hardkoor bedankt!        

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.