De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Leusdenaar Ron van Megen AWP-lijsttrekker waterschapsverkiezingen 2023

Leusdenaar Ron van Megen AWP-lijsttrekker waterschapsverkiezingen 2023

Afgelopen zaterdag 5 november 2022 hebben de leden van de AWP in waterschap Vallei en Veluwe unaniem het advies van de kandidatencommissie overgenomen. Leusdenaar Ron van Megen is benoemd tot AWP-lijsttrekker bij de waterschapsverkiezingen.

“Ik ben heel dankbaar voor het gestelde vertrouwen en trots dat ik samen met een sterk team de verkiezingscampagne mag trekken”, is de eerste reactie van Van Megen.

Op 15 maart 2023 staat de aanduiding ‘AWP Water Klimaat Natuur’ boven de kieslijst. Dat is belangrijk, omdat er geen tijd meer is te verliezen. Wij willen krachtig doorpakken voor een gezonde, duurzame en veilige leefomgeving voor ons en onze kinderen.

Nederland staat voor grote ruimtelijke veranderingen, en er moeten keuzes worden gemaakt! Waar bouwen we woningen? Toch zeker op plekken waar het droog blijft? Het klimaat verandert hoe dan ook. Hoogste tijd om met maatregelen tegen overvloedige neerslag en extreme droogte aan de slag te gaan. Onze drinkwaterbronnen, natuur en landbouw vragen om slim waterbeheer, ook van industriële grondwaterwinningen.

Het waterschap kan veel betekenen bij de energietransitie. Wat te denken om warmte uit rioolwater, uit de Eem of Apeldoorns kanaal om te zetten voor verwarming van onze gasvrije huizen?

Het gaat slecht met de kwaliteit van ons water, bodem en lucht. Dat is niet goed voor de gezondheid van mensen, dieren, natuur en biodiversiteit. Daarom zet AWP in op een totaalverbod van chemische bestrijdingsmiddelen én op het zuiveren van zorgwekkende stoffen.

AWP streeft er naar daar waar mogelijk recreatie aan op of in het water toe te staan of te faciliteren. Bijvoorbeeld in de vorm van wandelpaden langs beken en over dijken. Kanopassages. Bereikbare hengelsportplekken. Om wat voorbeelden te noemen.

Apeldoorner Maarten van Vierssen, nummer 2 op de AWP-kieslijst, vult aan “Apeldoorn leeft met water, denk aan de fonteinen van paleis het Loo, het Apeldoorns kanaal en de drinkwaterwinning aan de Amersfoortse weg. Daarnaast kennen we ook de stuifzanden op de Veluwe.

We wonen op een unieke plek waar water onmisbaar is. Door de klimaatverandering zijn er grote uitdagingen voor de toekomst: is er straks genoeg drinkwater, waarom verdroogt de natuur en waarom halen we niet meer energie uit water? Als Wageningse ingenieur waterbeheer ben ik thuis in deze wereld en zie kansen, het is tijd voor actie!

De AWP maakt zich sterk voor Water, Klimaat en Natuur. Daarom sta ik op de lijst. Ik zet me graag in voor goed waterbeheer.”

Fotobijschrift: AWP Water Klimaat Natuur kiest lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen bij waterschap Vallei en Veluwe.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.