De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Museum Boer Kip wil aantal vrijwilligers uitbreiden

Museum Boer Kip wil aantal vrijwilligers uitbreiden

Door: Linda Seinstra

Museum Boer Kip in Zutphen, de Hoven, is een klein maar fijn museum over de kunstwerken en het leven van kunstschilder en boer Herman Kip (Boer Kip). Het museum wordt gerund door 40 vrijwilligers maar dat zijn er onvoldoende. Het museum is op zoek naar vrijwilligers voor allerlei klussen.

Op de vraag over welke kwaliteiten iemand moet beschikken om vrijwilliger bij het museum te kunnen worden antwoordt Derk Jan Verstand, “een aardig mens zijn.” Derk Jan is vrijwilliger bij het museum en is aanspreekpunt voor de vrijwilligers.

Bij Boer Kip werken betekent omgaan met gasten. Mensen ontvangen aan de kassa of voorzien van een kopje koffie. Mensen rondleiden door het museum en vertellen over de oorsprong en de collectie. Je moet dus makkelijk contact kunnen maken.

Mocht je niet zo’n prater zijn en liever niet als gastheer of gastvrouw aan het werk gaan dan zijn er bij het museum nog andere klussen te doen. Wat denk je van het onderhoud van de tuin rondom het museum. Eens per week is er een commissie die zich hiermee bezighoudt. Er is ook een groep vrijwilligers die zich bezighouden met de kunst in het museum. Kunstwerken herstellen of schoonmaken. Ook is er behoefte aan technische mensen. Die het pand kunnen onderhouden of repareren. Zo zie je maar voor iedereen is er wel een plekje bij Boer Kip.

Wat er zo leuk is aan het vrijwilligerswerk in het museum? Derk Jan moet er om lachen en vertelt dat de vrijwilligers ook naar het museum komen als er geen bezoekers zijn. Dat zegt genoeg. De sfeer tussen de vrijwilligers onderling is erg goed. “We werken in een leuk en gezellig team.”

Iedere nieuwe vrijwilliger mag een tijdje meedraaien, kennis opdoen en zijn of haar eigen draai geven aan het werk in het museum. Je mag ook zelf bepalen hoe vaak je in het museum wilt werken.

Het museum is van 1 mei tot eind september open op de zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op verzoek ook wel voor groepen op een andere dag. Belangstelling om vrijwilliger te worden? Bel gerust met Derk Jan Verstand, 06-51562619.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.