Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Orpheus kleurt blauw en geel als steunbetuiging aan Oekraïne

Orpheus kleurt blauw en geel als steunbetuiging aan Oekraïne

De culturele sector is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen lanceert de sector op 4, 5 en 6 maart aanstaande de landelijke campagne #hArtforUkraine. CODA Cultuurhuis en Theater Orpheus in Apeldoorn sluiten zich aan en verlichten de gevels vanaf vrijdag 4 maart in het blauw en geel van de Oekraïense vlag.

CODA publiceert daarnaast op haar website elke dag een gedicht dat troost, hoop, steun en schoonheid biedt. In de vaste collectiepresentatie op De Verdieping in CODA (gratis toegankelijk) is een vitrine ingericht met kunstwerken, sieraden en objecten in blauw en geel. CODA directeur Carin Reinders: “De situatie in Oekraïne stemt de wereld droevig. Daar zijn wij geen uitzondering op. Wij vinden het van belang om vanuit onze collecties en in samenwerking met onze collega’s een bijdrage te leveren en zo solidariteit te tonen, onze steun te betuigen en verbinding te leggen.”

Orpheus organiseert op vrijdag 11 maart samen met orkest Phion een benefietconcert waarvan de volledige kaartopbrengst aan Giro 555 gedoneerd zal worden. De Oekraïense Bayanspeler Oleg Lysenko zal voorafgaand aan de voorstelling van Phion een bezinningsmoment verzorgen, afgesloten met het Oekraïense volkslied.

“We kunnen de situatie in Oekraïne niet veranderen, wel kunnen we op deze manier als culturele organisaties en als samenleving een (financiële) bijdrage leveren voor hulp aan de getroffenen in Oekraïne en de vele vluchtelingen. Door cultuur weten we ons verbonden met elkaar en met Oekraïne,” aldus Mirjam Barendregt, directeur Orpheus. Tickets voor deze benefietavond zijn te verkrijgen via onze website.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.