Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Sinterklaas wordt verwelkomd met enkele buien

Sinterklaas wordt verwelkomd met enkele buien

Bij aankomst in Nederland wordt Sinterklaas onthaald met typisch Nederlands novemberweer. Er trekt in de middag een aantal buien over het land, maar op de meeste plaatsen is het langdurig droog. Daarbij kan de zon af en toe doorbreken. De intochten op zondag kunnen droog weer verwachten.

Sinterklaas weet een regenzone die vanochtend van noordwest naar zuidoost over ons land trekt nog te ontlopen. Begin van de middag komt de goedheiligman aan in ons land en het weerbeeld is dan een stuk vriendelijker. Er is veel bewolking met tussendoor af en toe zon. Er trekken ook nog een paar buien over het land. Veel plaatsen houden het langdurig droog en krijgen slechts een enkele bui te verwerken. In het zuiden is de kans op buien het grootst en valt de intocht op sommige plaatsen mogelijk in het water.

Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en de temperatuur ligt met 12 of 13 graden iets hoger dan de 10 graden die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

Zondag droog weer bij intochten

De plaatsen waar de intocht zondag mag doorgaan, kunnen rekenen op droge omstandigheden. Slechts zeer lokaal kan een bui vallen. De zon krijgen we weinig te zien. Het wordt een graad of 12, maar door een schrale oostenwind voelt het aan als hooguit 9 graden. Een warme jas komt dus goed van pas. Link naar weerbericht: https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.