Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Tennisster Rose Nijkamp wint Nationale Ranglijst Toernooi (NRT) senioren

Tennisster Rose Nijkamp wint Nationale Ranglijst Toernooi (NRT) senioren

Tennisster Rose Marie Nijkamp heeft dit weekend het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT**) in Middenbeemster op haar naam geschreven. Het toernooi werd gehouden op de indoor hardcourt banen van WC de Kloek in Middenbeemster.

De 16 jarige Apeldoornse tiener kreeg een wildcard van de organisatie/KNLTB om mee te doen met dit toernooi. De Apeldoornse, die dit jaar in top 10 Europees U16 staat,  trof in de eerste ronde  de 18 jarige nationale dubbel kampioene Rikke de Koning. Nijkamp begon heel sterk en pakte  de wedstrijd met 6-0 75.

In de tweede ronde stond te wachten de 2e  geplaatste Sarah van Olff (#35 nationaal). Op de beslissende momenten toonde de tiener de juiste koelbloedigheid. Met dominant spel en weinig eigen fouten werd de wedstrijd besloten in het voordeel van Rose: 6-2 6-4.

In de kwartfinale was de 6de geplaatste Sem Hazes (#79 nationaal) de nieuwe opponent. Rose bereikte met een duidelijk 6-0 6-0 binnen 40 minuten de halve finale.

Zondag trof ze een andere nationale talent. De 18-jarige Sanne Schalekamp (# 69 nationaal ) staat bekend als een taaie verdedigende speelster. Met slim spel en gedurfd tennis won Rose met 6-2 6-3.

Na een hele goede en solide toernooiweek versloeg Nijkamp in de finale zeer overtuigend haar laatste opponent Alexandra van Weelden: 6-0 6-0! Een mooie overwinning voor Rose bij haar eerste deelname in de nationale senioren ranglijst tour.

Over een paar weken doet ze alweer mee met de senioren tijdens de KNLTB voorjaarcompetitie. Dit jaar speelt Nijkamp naast Sarah van Emst, Noah Gabriel, Tom Clavel, Joris Hoogland en Sam Bakker hoofdklasse gemengd op zondag voor ALTV Daisy. De competitie begint op 10 april. Op 18 april speelt de team thuis op de mooie gravel banen van ALTV Daisy (Callunalaan 7).

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.