De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Voor het eerst ontvangt de Deventer Schouwburg het bejubelde Nederlands Kamerkoor

Voor het eerst ontvangt de Deventer Schouwburg het bejubelde Nederlands Kamerkoor

‘Vergeten’ is een prachtige voorstelling over dementie samen met acteur Arjan Ederveen

Te zien op vrijdag 24 september 20:00 uur

in de Deventer Schouwburg.

Dementie is de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader Lieuwe steeds dieper wegzakken in Lewy Body Dementie; een vorm van dementie die niet alleen vergeetachtigheid veroorzaakt, maar ook hallucinaties, waanbeelden en achterdocht.

Zeven jaar na zijn vaders dood maakt het Nederlands Kamerkoor een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek van Johannes Brahms, Kaija Saariaho, Panayiotis Kokoras en Ingvar Lidholm. Tezamen met teksten van Spinvis en acteur Arjan Ederveen in de rol van een ontroerende dementerende man.

Met Vergeten lanceerde het Nederlands Kamerkoor in 2019 een aangrijpende voorstelling die met lof werd ontvangen in binnen- en buitenland. Het koor liet zien dat het zich al meer dan tachtig jaar tot de wereldtop mag rekenen en moeiteloos verbindingen weet te creëren tussen muziek en actuele maatschappelijke thema’s.

Exclusief voor kaartkopers van de voorstelling wordt er op 2 oktober gratis het webinar De kracht van zingen aangeboden door Maartje de Lint, eigenaar en artistiek leider van Zingen in de Zorg.
Zij ontwikkelde een eigen methode die door samen te zingen het brein van mensen met dementie opnieuw activeert en de levenskwaliteit verbetert.

Voor kaarten en meer informatie kijk op:
https://deventerschouwburg.nl/programma/nederlands-kamerkoor-vergeten

foto: Website deventerschouwburg.nl

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.