Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Wethouder Pouwel Inberg brengt werkbezoek aanleg glasvezel in Oeken

Wethouder Pouwel Inberg brengt werkbezoek aanleg glasvezel in Oeken

Van kabel in de geul tot aan de huisaansluiting, Leuvenheim, Oeken en Empe in 2022 klaar voor snel internet
Wethouder Pouwel Inberg brengt werkbezoek aanleg glasvezel in Oeken
Brummen/Eerbeek – Op woensdag 10 november bezocht wethouder Pouwel Inberg aannemer Van Gelder Telecom tijdens de graafwerkzaamheden aan ’t Looweg in Oeken. Na een kennismaking met het team werd het tijd voor actie: een rondleiding met de uitvoerder waarbij er veel werd verteld en uitgelegd over de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Een goede internetverbinding is superbelangrijk
Wethouder Pouwel Inberg: “Ik ben blij te zien dat de schop nu echt in de grond is. Eerder in Leuvenheim, nu volgen Oeken en Empe. Hierdoor krijgt een groot deel van de woningen in deze kleine kernen de mogelijkheid tot een goede en snelle internetverbinding die klaar is voor de toekomst. En dat is in deze periode van thuiswerken natuurlijk erg fijn. En door overal glasvezel aan te leggen, maken we onze gemeente nog aantrekkelijker om in te wonen en te werken”.

Ruim 434 woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting
Gerard Kroes, Projectleider bij Van Gelder Telecom: “Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Voorst, Brummen en Zutphen. In de gemeente Brummen rollen wij het netwerk uit voor ruim 434 woningen de kleine kernen Empe, Oeken en Leuvenheim. De graafwerkzaamheden in Oeken en Leuvenheim zijn bijna gereed en dan gaan we verder in Empe. Die werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren. In totaliteit hebben wij dan 11 kilometer hoofdgeul gegraven in de gemeente Brummen. Binnenkort gaan we ook starten met de eerste huisaansluitingen in de kleine kernen van Brummen. We streven ernaar om in het eerste kwartaal van 2022 alle huisaansluitingen gereed te hebben. Dank aan onze opdrachtgever DELTA Fiber Netwerk voor deze mooie opdracht en de gemeente voor de prettige samenwerking’’.

Glasvezel is toekomstbestendig
Mark Mohlmann, Projectmanager, DELTA Fiber Netwerk: ”Door de goede samenwerking met de verschillende partijen loopt de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen voorspoedig. Thuiswerken, digitale scholing en zorg op afstand maken de behoefte naar een goede, stabiele en snellere internetverbinding steeds noodzakelijker en is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. We zijn verheugd om straks een groot deel van de inwoners te voorzien van een supersnelle internetverbinding en daarmee zijn alle kleine kernen van de gemeente Brummen helemaal voorbereid op de toekomst’’.

Aanmelden voor glasvezel is nog steeds mogelijk
Inwoners zonder glasvezelabonnement kunnen zich nog steeds aanmelden. De huisaansluiting (de plaatsing van het kastje in de woning) is gratis. Aanmelden voor een glasvezelabonnement kan nog steeds. Kijk op www.gavoorglasvezel.nl voor het aanbod van de telecomaanbieders.

Over DELTA Fiber
DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu al bijna 900.000 adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber er komen maandelijks zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen bij. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en

bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken ruim duizend medewerkers.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.