De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

NK Baan gaat door met vervroegd programma

NK Baan gaat door met vervroegd programma

APELDOORN – Organisator Libéma Profcycling en de KNWU hebben besloten het Nederlands kampioenschap op de baan voor sprint- en duurrenners in Omnisport Apeldoorn door te laten gaan van 27 tot en met 29 december. Maar wel met een aanpassing: het programma wordt vervroegd.

Omdat het momenteel onzeker is of de huidige overheidsmaatregelen betreffende COVID-19 verlengd worden, kiezen genoemde partijen ervoor het programma voor de nationale titelstrijd op de piste te vervroegen. Op die manier voorkomt men dat er aanpassingen op het laatste moment gedaan hoeven te worden. Ook is tot nadere berichtgeving geen publiek toegestaan bij het NK Baan dit jaar. Deze beslissingen van Libéma Profcycling en de KNWU zijn genomen voor de persconferentie van 14 december, maar de organisatie wil niet het risico lopen om deelnemers en andere betrokkenen pas op het allerlaatste moment over wijzigingen te moeten berichten. Op deze manier kan iedereen zich voorbereiden op het aangepaste programma.

Het wedstrijdprogramma zal van 27 tot en met 29 december telkens tussen 10 en 16 uur verreden worden, zolang het aantal inschrijvingen dit compacte programma toelaat. De inschrijving hiervoor bij de KNWU sluit op 15 december om 11.30 uur.

Omnisport verwelkomt op 27, 28 en 29 december de nationale top van het baanwielrennen bij het Nederlands Kampioenschap Duur en Sprint in Apeldoorn. Ook de Paracycling-categorieën komen tijdens die nationale kampioenschap aan bod. Ons land herbergt momenteel wereldkampioenen, olympische en paralympische kampioenen, traditiegetrouw doet een aantal van hen mee aan de nationale titelstrijd. De afgelopen jaren veroverden internationale toppers als Harrie Lavreysen, Kirsten Wild, Yoeri Havik, Lorena Wiebes, Shanne Braspennincx, Jeffrey Hoogland en Laurine van Riessen titels op het NK Baan.

Om na de afgelasting van 2020 de KNWU-leden in de categorieën elite, beloften, junioren en nieuwelingen dit jaar wel een kans te geven op de baan te strijden voor de kampioenstruien en de medailles, zetten Libéma Profcycling en de KNWU nu alles op alles om het evenement op verantwoorde wijze door te laten gaan.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.