Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Holland Spoor

Holland Spoor

Programma van deze week staat hier

HS

Over de programma maker:

Presentatie en techniek: Eric Vaanholt

Iedere vrijdag van 13:00 tot 14:00

Beste luisteraar/lezer, leuk dat u mijn introductiepagina bezoekt. Ik zal iets over mezelf vertellen. Ik ben Eric Vaanholt, inmiddels 57 “herfsten” jong en van Twentse komaf. Ik kom van oorsprong uit Enschede. Mijn hobby’s zijn: Radio maken, foto- videografie, schrijven en treinen spotten.

Over mijn radio-achtergrond. Ik heb in mijn jeugdige jaren (niet dat ik me nu al oud voel hoor…haha) voor de zieken- en bejaardenomroep ROB gewerkt in Hengelo. Daar had ik in een programma een sport-item. Vervolgens voor de regionale omroep RTV Oost gewerkt als freelance sportredacteur tussen 1999 en 2010. Helaas was het op een gegeven moment niet meer te combineren met respectievelijk school en mijn reguliere werk.

Toen ik in Twello kwam te wonen, begon het omroepwerk toch weer te kriebelen en heb me halverwege 2020 aangemeld bij RTV Voorst, nu dus Voorst-Veluwezoom waar ik sinds november van datzelfde jaar een eigen programma mag presenteren: Holland Spoor. Een programma met een mix van muziek, informatie en een stukje cabaret. Ik vind het elke week weer een “feestje” om dit te mogen maken. Ook de voorbereiding waarin een stuk redactioneel werk zit, vind ik erg leuk om te doen. Ik hoop dat dit bij u als luisteraar ook zo overkomt, de reacties die ik krijg op mijn programma zijn in elk geval positief.

Holland Spoor is een programma met een knipoog naar mijn andere hobby: treinen. In eerste instantie stond het Hollandse product centraal maar per 20 mei 2022 komt daar het Hollandse lied bij. Dat betekent dat ook Nederlandstalige nummers van buitenlandse artiesten bijv. Clouseau, Dennie Christian aan bod kunnen komen. Ook wordt per diezelfde datum aan de instrumentale bijdrage buitenlandse artiesten toegevoegd die bijv. een hymne, tune of intro hebben gemaakt van een programma dat hier in ons land veel bekendheid heeft gekregen. Het geeft mij de mogelijkheid nog meer muzikale variatie in mijn programma te brengen.

Holland Spoor is elke vrijdagmiddag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur, elke maandagmiddag wordt het programma herhaalt op diezelfde tijd. Wilt u trouwens een verzoekplaat aanvragen? Ook dat kan natuurlijk. Even een mailtje sturen aan hollandspoor@voorstveluwezoom ovv het nummer, uitvoerende artiest en mocht u er een leuke herinnering of verhaal bij hebben, dan is dat natuurlijk ook welkom. U krijgt dan per omgaande een reactie van mij wanneer de plaat te horen is.


Specials en extra (lange) uitzendingen:

Regelmatig worden er door Eric extra lange uitzendingen of specials gemaakt. De ene keer omdat het een ode aan een artiest of groep kan zijn, de andere keer als seizoen aflevering zoals op 12 augustus 2022 het geval was met de Zomer Toer!

hieronder kun je deze extra uitzending beluisteren:

1e uur

2e uur

Evenement tijdschema's (1)

Vrijdag
-
Eric Vaanholt

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.