Promo kijk in de keuken Tour

Jos Penninx afscheid

RTV 794 Verbonden met elkaar

Het Geheim aan de Rijn

Holland Spoor

Holland Spoor

Programma van deze week staat hier

Holland Spoor
Zomertoer: Extra lange speciale uitzending Holland Spoor

Holland Spoor stond vrijdagmiddag 18 augustus geheel in het teken van de zomer en heeft dan ook de naam Zomertoer meegekregen. Tussen 13.00 en 15.00 uur neemt Eric Vaanholt u mee door de muzikale zomermaanden van weleer. Youp van ’t Hek en Tineke Schouten vertellen in de stukjes cabaret beiden iets over hun vakantie en de instrumentale intermezzo’s komen uit de trompet van Willy Schobben.

Deze twee speciale uren staan hieronder om terug te luisteren

HS_13-8_2021_uur1.mp3
HS_13-8_2021_uur2.mp3

Over de programma maker:

Hallo! Ik ben Eric Vaanholt, 56 “herfsten” jong en woon in Twello en kom van oorsprong uit Enschede. Over mijn radio-achtergrond….ik heb in de jaren ’80 gewerkt als sportpresentator bij de zieken- en bejaardenomroep ROB in Hengelo (Ov) en wat recenter, periode 2000 – 2010 als freelance sportredacteur bij de regionale omroep voor Overijssel, RTV Oost. Beide periodes heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren maar waren op een gegeven moment niet meer te combineren met respectievelijk school en mijn reguliere werkzaamheden. Muziek betekent veel voor mij. Het is emotie. Muziek is beleven, muziek verbindt en ik prijs me dan ook gelukkig te beschikken over een hele uiteenlopende smaak. Van levenslied tot (moderne) popmuziek.

Ik verbaas me eigenlijk heel vaak over het feit dat we best veel en vaak nummers horen van buitenlandse artiesten, ook uit de vroegere jaren. Er zijn zelfs speciale radiozenders. Maar muziek van eigen bodem uit die vroegere tijd, die zijn er niet of nauwelijks. Ik vind dat erg jammer. Hoewel ik zelf geen uitgesproken fan ben van welke nationale artiest(en) dan ook, wil ik met mijn programma proberen een doelgroep aan te spreken die het leuk vind (of zal waarderen) om nummers van nationale makelij terug te horen. Bijv. The Cats, BZN, Havenzangers maar ook Golden Earring, Earth & Fire…..Als de luisteraar zal gaan zeggen: “Wat leuk om dat nummer na al die jaren weer eens terug te horen”. Dan zie ik dat als een groot compliment! Daar doe ik het voor!

In mijn programma zit naast muziek, een item met cabaret en een instrumentale bijdrage

Oh ja…ook nog wel leuk om te vermelden is hoe ik aan de naam “Holland Spoor” kom. Daar heb ik niet écht lang over na hoeven denken. Ik ben dus naast muziekliefhebber ook een trein(en)fanaat. Spoorwegen lopen als een rode draad door het heden en verleden. Holland Spoor is tevens een afgeleide van het station Den Haag Holland Spoor (afgekort HS). Het is een oud treinstation. Daarmee is ook de link gelegd naar de muziek. Hollandse muziek van weleer en het spoor kun je ook als een muziekspoor zien. In mijn intro hoor je dan ook een voorbijrazende trein….en vervolgens de aankondiging van mijn programma. Ook heb ik een zelf geïmproviseerde jingle gemaakt met een verwijzing naar station Holland Spoor.

Presentatie en techniek: Eric Vaanholt

Iedere vrijdag van 13:00 tot 14:00

Event Timeslots (1)

Vrijdag
-
Eric Vaanholt

VoorstVeluwezoom (Redactie)

ANDER NIEUWS

Lees ook deze berichten x