De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Aandacht voor mediawijsheid bij de Bibliotheek tijdens de Media Ukkie dagen

Aandacht voor mediawijsheid bij de Bibliotheek tijdens de Media Ukkie dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor
mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Met het thema ‘swipe, stap, sprong’ geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Wat is mediawijsheid?

Tablets, smartphones en tv’s. Deze digitale apparaten hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Met slechts ‘een klik’ ben je in een andere wereld. Begeleiding van ouders, maar ook van andere betrokkenen rondom kinderen, is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op (digitale) ontdekkingsreis kunnen gaan.

Acties tijdens Media Ukkie dagen van 25 maart t/m 1 april

In deze periode wordt er vanuit de Bibliotheek extra aandacht geschonken aan mediawijsheid voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek is een vraagbaak op dit gebied. Daarom is er nu een speciaal ingerichte tafel in de jeugdhoek, voor ouders is er een webinar en de kinderdagverblijven verrassen we met een tas met daarin een spel over mediawijsheid.

Gratis webinar voor ouders over beeldschermtijd en jonge kinderen

Ouders die worstelen met het vinden van een goede balans als het gaat om schermtijd van hun kind kunnen zich via de Activiteitenagenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl gratis aanmelden voor het webinar op maandagavond 28 maart over dit thema. Tijdens dit webinar ontvangen ouders informatie over de bewuste inzet van media en de begeleiding van kinderen hierbij. Mediaopvoedingsexpert Denise Bontje (beheerder van Mediasmarties) zal dit webinar verzorgen.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.