Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Bomencafé van de Partij voor de Dieren Apeldoorn

Bomencafé van de Partij voor de Dieren Apeldoorn


Binnenkort praat de Apeldoornse politiek over het bomenbeleid. De Partij voor de Dieren vindt dat bomen onmisbaar zijn en wil daarom met inwoners in gesprek over hoe er in de gemeente wordt omgegaan met bomen. Daarvoor organiseert de Partij voor de Dieren op zondagmiddag 15 januari een bomencafé bij theehuis Westenenkerpark.

Eerst is er een interactieve en informatieve warming-up over bomen onder leiding van Danielle van der Weerd. Zij is kandidaat provinciale statenlid (nr 3) voor de Partij voor de Dieren Gelderland.
Daarna zal Anton Dekker een lezing houden over het belang van bomen, bedreigingen voor bomen en hoe mensen bomen beter kunnen beschermen. Anton heeft jarenlang als bomenexpert gewerkt bij de gemeente Apeldoorn en is nu actief bij de Bomenstichting.
Vervolgens zal er een pitch zijn van Elsemarieke Spriensma van de campagne Meer Bomen Nu. Daarin vertelt ze wat dit burgerinitiatief doet en hoe Apeldoorners daarbij kunnen helpen.
Fractievoorzitter Maaike Moulijn legt daarna uit hoe de Partij voor de Dieren de belangen van bomen op de politieke agenda zet. Ze staat o.a. stil bij het huidige bomenbeleid van de gemeente Apeldoorn en de “European City of Trees”-award, die Apeldoorn in 2018 ontving.

Na de presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen en een gezamenlijk wordt er een boompje opgezet over het bomenbeleid van Apeldoorn. De Partij voor de Dieren hoopt dat veel mensen hun suggesties, ideeën en vragen over het bomenbeleid komen delen.

Locatie: Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32 Apeldoorn
Datum: zondag 15 januari 2023
Aanvang: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur) tot 17.00 uur. Entree + kopje koffie/thee gratis. Graag vooraf aanmelden via pvdd@apeldoorn.nl. Iedereen is welkom.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.