De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

DE BOEKENSTEUN

DE BOEKENSTEUN

Online interview Oek de Jong

Kom kijken!

De Boekensteun organiseert in samenwerking met Primera XL Brummen een online interview met Oek de Jong op vrijdag 26 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen die interesse heeft, kan achter de laptop of computer meekijken en luisteren naar het verhaal van deze schrijver.

Elk seizoen maakt de Boekensteun een programma met diverse schrijvers en dichters. Helaas kon het programma dit jaar door corona niet doorgaan. Daarom is besloten om een schrijver online te interviewen. Neerlandicus Machteld van Soest – Hartman uit Brummen gaat Oek de Jong interviewen. Van Soest heeft jaren gewerkt als docent Nederlands en begeleidt diverse leesclubs. Oek de Jong was bereid mee te werken en naar Bibliotheek Brummen te komen voor de opname hiervan.

Oek de Jong (1952) bracht zijn jeugd door in Dokkum en Goes. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Oek de Jong is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans: Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan. Van zijn werk werden ruim 500.000 exemplaren verkocht, het werd in negen talen vertaald en bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs, F. Bordewijkprijs (2x), Busken Huetprijs en de Gouden Uil. Daarnaast werd hij viermaal genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Uil. Zijn nieuwe roman Zwarte schuur verscheen op 3 september 2019. Hiervoor ontving hij de Boekenbon Literatuurprijs.

Praktische informatie

Voor donateurs is de opname gratis. Zij ontvangen de link via het secretariaat van de Boekensteun. Bent u geen donateur, maar wilt u wel kijken? Graag aanmelden via de Bibliotheek: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor niet leden wordt een bijdrage gevraagd van: € 5,-. Een dag voor de opname ontvangt u de link naar het interview. Het is mogelijk om het interview op een later tijdstip te bekijken.

Een gesigneerd boek van Oek de Jong

Vindt u het leuk om een gesigneerd boek van de schrijver te bezitten? Geef dan tussen 15 en 24 maart de titel van het boek door aan Primera XL Brummen (0575 – 563 030). Wij zorgen dat het betreffende boek voorzien wordt van een handtekening. U kunt het boek in de week van 26 maart, na een telefonische afspraak, weer ophalen bij Primera.

Fotograaf:
Marie-Jeanne van Hövell tot Westervliet

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.