Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

DE IJSSEL ROCKT WEER OP 11 SEPTEMBER MET RONDJE PONTJE ROCK

DE IJSSEL ROCKT WEER OP 11 SEPTEMBER MET RONDJE PONTJE ROCK


Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dat is het recept van Rondje Pontje Rock op zondag 11 september. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11:00 en 17:00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek.
RONDJE PONTJE
Op de fiets rijd je langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven, en beland op terrassen aan het water. Dat is Rondje Pontje Rock!
GOEDE LIVE MUZIEK
Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijg je tussen 11:00 en 17:00 uur goede gitaarmuziek te horen! Er wordt gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van Rock & Roll tot goede rock en blues!
Zo komen vier Deventer muzikanten spelen op de nieuwe Rondje Pontje Rock locatie in Veessen bij de molen. Deze Mannen van Lood zullen je met hun liedjes op een prettige manier weten te raken. In hun liedteksten steken zij de draak met de wat pijnlijke, schrijnende kant van het leven. En dan zit er opeens een vrolijke noot tussen, zodat je na een avondje Mannen van Lood toch weer met een opgelucht gevoel huiswaarts kunt gaan. De liedjes van de Mannen van Lood zijn een prettig samenraapsel van muzikale genialiteit en scherpzinnige teksten. En ze liggen zo goed in het gehoor dat je ze al direct mee kunt zingen!
Bij die andere molen, in Olst, wordt je in de ochtend verwelkomt door Handy Joe. Hij kocht op 16-jarige leeftijd zijn 1e stratocaster, direct daarna een bandje begonnen. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug, geïnspireerd door zijn voorbeelden en favorieten als ZZ-top, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en niet te vergeten de Achterhoekse band Normaal. Zijn bijnaam “Handy Joe” is ontstaan doordat hij al sinds mensenheugenis in de plaatselijke bouwmarkt van zijn ouders werkt. In april 2015 startte hij het project “Handy Joe P.L.A.T.” waaruit later in december van datzelfde jaar de band “Handy Joe en de Boogie Kearls” ontstond, hiermee wordt veel eigen werk geschreven in het Oost-Nederlands dialect, (ook wel plat genoemd) afwisselend met covers in zowel Engels en dialect, alles in een lekkere groovende sound, geïnspireerd door stijlen als Texas Blues, Southern en Americana.

Wil je weten welke bands je nog meer in Veessen, Welsum, Olst, Den Nul en Wijhe mag verwachten tijdens je rondje? Kijk dan op de Facebookpagina van Rondje Pontje Rock, waar alle bands komende weken bekend worden gemaakt. Volg ze op @RondjePontjeRock op Facebook.

STRIPPENKAART
Met de strippenkaart t.w.v. € 15,- krijg je op elke locatie een koud drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van je strippenkaart kan je ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. De 5 locaties vind je in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst en daar serveren we je een rockend Rondje Pontje! Koop een ticket in de webshop van Visit Heerde (visitheerde.com/webshop) of bij de deelnemende horecalocaties:
De 5 locaties waar een lekker drankje en goede muziek voor je klaar zullen staan zijn:
BATS! | IJsseldijk 22, Veessen
Eettapperij Bijsterbosch | IJsseldijk 85, Welsum
Bökkers Mölle | Rijksstraatweg 45, Olst
Op Duur | Rijksstraatweg 109, Den Nul
Terras De Loswal | Veerweg 1, Wijhe

Foto’s: Rondje Pontje Rock 2021 editie met optredens van ’69 Comeback en van The Roll Sisters.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.