Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

De tranen van Ang’ te zien in de Deventer Schouwburg

De tranen van Ang’ te zien in de Deventer Schouwburg

Als laatste in een reeks voorstellingen over ons koloniale verleden is op donderdag 25 november de voorstelling ‘De tranen van Ang’ te zien in de Deventer Schouwburg.

De tranen van Ang is een Westfriese volksopera over helden die schurken blijken, familietradities en wederzijds onbegrip. Meesterverteller Arie de Mol, zanger en acteur Kees Scholten en componist en muzikant Jef Hofmeister brengen een muzikaal volksverhaal over de Gebr. Coen (jaja, verre nazaten van…)

Het verhaal
Twee ondernemers die een reusachtig Oosters houten beeld hebben geërfd van hun overoveroveropa. Als blijkt dat het beeld op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst slaat de vlam in de pan. Zowel binnen de familie, als daarbuiten.

‘De tranen van Ang’ is een verhaal over historisch besef of het gemis daaraan. En het is een menselijk drama over de moeilijkheid om dat waaraan je gehecht bent geraakt, terug te geven. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Over het Volksoperahuis
De afgelopen 30 jaar heeft het Volksoperahuis (bestaande uit liedschrijver/componist/muzikant Jef Hofmeister en acteur/regisseur/zanger Kees Scholten een volstrekt eigen genre ontwikkeld; muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier aansnijden. Zo worden hete hangijzers als het Nederlandse slavernijverleden en de (de)kolonisatie van Indonesië niet geschuwd. 

De Tranen van Ang

Volksoperahuis

Donderdag 25 november | 20.30 uur

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.