De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Donderdag en vrijdag fraai najaarsweer

Donderdag en vrijdag fraai najaarsweer

Flink zonnig en zacht voor eind oktober

Het tweede deel van de herfstvakantie in de zuidelijke provincies verloopt met een paar fraaie najaarsdagen. Donderdag en vrijdag is het flink zonnig en het blijft droog. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 15 en 18 graden. Tijdens het weekend slaat het weerbeeld om en wordt het flink wisselvallig met regen en soms veel wind.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag is er nog veel bewolking aanwezig en het koelt niet zo sterk af in vergelijking met een heldere nacht. Woensdagochtend is er dan ook vrij veel bewolking aanwezig, maar koud is het zeker niet! In de loop van de dag breekt vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen de zon door. In de zuidelijke provincies kan het in de zon opwarmen naar 18 graden. De bewolking is hardnekkiger in de noordelijke helft van het land en daar stijgt het kwik naar 15-16 graden. Deze woensdag is het startschot voor een paar fraaie najaarsdagen.

Heerlijk activiteitenweer voor vakantiegangers in Zuid-Nederland

Donderdag en vrijdag kan volop genoten worden van fraai najaarsweer. Het blijft droog en het is flink zonnig. Ideaal weer dus voor wie tijdens de herfstvakantie een dagje uit heeft gepland. De temperatuur verandert nauwelijks met 15 tot 18 graden. Dit is behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar, want 13 graden is gebruikelijk voor eind oktober. Wel is de zuidenwind duidelijk aanwezig en dat maakt het voor het gevoel wat frisser.

Ook vrijdag is het nog droog met zonnige perioden, maar de wind trekt verder aan en er bestaat een mogelijkheid dat in de loop van de dag alweer een einde komt aan dat fraaie najaarsweer. De timing hiervan is nog wat onzeker. Het is ook mogelijk dat de vrijdag nog droog en zonnig verloopt en de wisselvalligheid pas tijdens het weekend op gang komt.

Wisselvallig weekend en daarna koeler

Tijdens het weekend blijft het zacht voor de tijd van het jaar, maar het weerbeeld ziet er totaal anders uit. De bewolking neemt weer toe en van tijd tot tijd valt er regen. Ook staat er veel wind en vooral in de kustgebieden kan het soms hard waaien, windkracht 7. Het is dus even kort en krachtig genieten, want ook in de nieuwe week weet het wisselvallige weer van geen wijken. Bovendien zet de temperatuur een daling in. Het online-bericht: www.weeronline.nl/nieuws/26-10-2021-fraai-najaarsweer-op-komst

Wandelen, paardrijden of lekker genieten op een bankje in het bos. Donderdag is er bij uitstek geschikt voor! Foto: Bert Daems

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.