Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Eva Meijer in Bibliotheek Brummen

Eva Meijer in Bibliotheek Brummen

Op woensdagavond 2 maart organiseert De Boekensteun een lezing met de schrijver Eva Meijer in de Bibliotheek Brummen. Meijer studeerde filosofie en schreef elf boeken, haar werk is vertaald in achttien talen. Haar debuutroman Het schuwste dier verscheen in 2011 en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza DebuutPrijs. In 2018 won Meijer de Halewijnprijs voor haar oeuvre.

In 2019 verscheen De grenzen van mijn taal, een filosofische verhandeling over depressie, die genomineerd werd voor de Bookspot Literatuurprijs en de Socratesbeker (shortlist). In november 2019 verscheen When animals speak: Towards an interspecies democracy, haar eerste academische boek, bij de New York University Press. Het won de ASCA Book Award in 2020. In 2020 kwam ook de roman De nieuwe rivier, een magisch-realistisch moordmysterie, uit bij Das Mag. In 2021 schreef ze het essay voor de Maand van de Filosofie: Vuurduin. Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Ook verscheen Haar vertrouwde gedaante, een novelle.

Praktische informatie

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet donateurs betalen: € 5,00. Aanvang: 20.00 uur.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.