Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Geweien verkoop & ontmoet de boswachter in Otterlo

Geweien verkoop & ontmoet de boswachter in Otterlo

Zaterdag 23 & zondag 24 oktober 2021, 11.00 – 15.00 uur

Parkeerplaats Oud Reemst, Harderwijkerweg 1a in Otterlo

Op zoek naar een uniek hertengewei of afworpstang van een Veluws edelhert? Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de geweienverkoop op 23 en 24 oktober bij Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo. De boswachters zijn aanwezig om onder het genot van een warm vuurtje en een kop warme chocolademelk kennis te maken en uitleg te geven.

Ook zijn er leuke kinderactiviteiten, zoals popcorn poffen, hutten bouwen, een ritje met de huifkar en verhalen van de boswachter. Voor een avontuurlijke boswandeling met kinderen delen de boswachters een herfstbingo uit, waarbij je met een bingokaart op zoek gaat naar de mooiste herfstschatten.

Afworpstangen

De afworpstangen worden verkocht voor prijzen tussen de € 35, – (voor de helft van een gewei) en € 150, – (voor een groot span). Het gaat om stangen en complete spannen die door de boswachters in natuurgebied Planken Wambuis zijn gevonden. Betalen kan contant, maar bij voorkeur per pin. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op vertoon van de ledenpas. Ter plekke lid worden is ook mogelijk.

Boswachters heten je welkom
Boswachter Siard de Meijer: ”In de wintermaanden en in het vroege voorjaar werpen de mannelijke herten hun gewei af. De boswachters van Natuurmonumenten verzamelen deze stangen en complete spannen uit natuurgebied Planken Wambuis. Tijdens het herfstvakantieweekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober staan wij klaar met een warm vuurtje, een volle ketel warme chocolademelk en uitgestalde geweistangen voor de verkoop. Bezoekers zijn van harte welkom voor een gezellig praatje en een bezoek aan natuurgebied Planken Wambuis in herfstkleuren. Vanaf Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo starten verschillende wandelroutes van 1 km, 4 km en 8 km. Een mooi startpunt voor je herfstwandeling tijdens de herfstvakantie.” 

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.