De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Geworteld in Wilpse klei

Geworteld in Wilpse klei

Lidy Klein Holkenborg en fotograaf Evert van de Worp maakten samen een mooi boek over de Wilpse Klei. 

Het IJssellandschap is er op zijn mooist en een groeiende stroom fietsers en wandelaars geniet ervan. Vanuit het hele land komen nog steeds mensen de bevrijding van de tweede wereldoorlog herdenken. 

Maar hoe goed kennen we de mensen die daar wonen? Wie zijn die lui? Wat weten van oude familiegeneraties en hun boerderijen? Wat hield deze gemeenschap de afgelopen eeuw bezig? Hoe redden de bewoners zich als de IJssel hun leefgebied overstroomde? Hoe komen de bewoners tegenwoordig aan de kost? Voor welke nieuwe uitdagingen staat dit bedrijvig volkje? Met behulp van dit boek kun je je er een beter beeld van vormen. Elkaar opnieuw zien en lezen, dát is het idee!

Geworteld in Wilpse klei is een uitgave van de vereniging Ruimte voor de Wilpse Klei. Het boek telt 140 pagina’s waarvan 50 paginagrote kleurenfoto’s. Harde kaft. 

Een boek kost € 25,00.  

Rond 29 maart komt het boek uit de drukkerij. Voorintekening is mogelijk. Wil je het niet missen, bestel het dan met een mail aan wilpseklei2021@gmail.com

Koop lokaal!

Vanaf 1 april is het boek te koop bij Oonk in Twello www.oonkmeerdaneenboek.nl  Ook bij Bonhof aan de Zonnenbergstraat. En natuurlijk op de Wilpse Klei bij Fruitbedrijf Moria en bij De Kribbe.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.