Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Grote belangstelling voor Royal Light Festival zorgt voor extra veiligheidsmaatregelen

Grote belangstelling voor Royal Light Festival zorgt voor extra veiligheidsmaatregelen

Vanwege grote drukte bij het Royal Light Festival worden er met het oog op de verkeersveiligheid voor de komende avonden extra maatregelen genomen. De eindtijd van het festival wordt vervroegd naar 22.00 uur. Er worden maximaal 1000 bezoekers per uur toegelaten op de Loolaan. Op de Loolaan wordt ter hoogte van de verlichte blauwe poort een rijbaan deels afgesloten en wordt de snelheid tijdelijk verlaagd naar 30 kilometer. We nemen deze maatregelen omdat de veiligheid van onze bezoekers op de allereerste plaats komt.

De eerste twee dagen van het Royal Light Festival hebben op een aantal momenten en plekken meer bezoekers opgeleverd dan vooraf verwacht. Met name rondom het lichtkunstwerk ‘Welkom’ op de Loolaan leidde dit tot grote drukte en daarmee tot onveilige verkeerssituaties. De blauw gekleurde stadspoort op de Loolaan was de afgelopen twee avonden de grote publiekstrekker van het festival. Alleen op de eerste festivalavond, tijdens de opening, was de weg afgesloten voor verkeer tijdens de opening en konden de bezoekers het kunstwerk in alle rust bekijken. Maar ook op de tweede avond was er opnieuw grote drukte, met name rond dit kunstwerk. Sommige bezoekers liepen de weg op en maakten foto’s zonder op het verkeer te letten. Daardoor werd het onveilig.

In samenspraak met de politie en de gemeente is daarom besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Op de Loolaan wordt voor de blauwe poort een vak gecreëerd waar bezoekers veilig het kunstwerk kunnen bekijken en fotograferen.

Er wordt daarvoor op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18.00 tot 22.00 uur één rijbaan gedeeltelijk afgesloten, ter hoogte van de Piet Joubertstraat. Met inzet van extra verkeerregelaars wordt gezorgd voor een goede doorstroming. Ook beveiligers zullen ter plekke opletten dat mensen niet de weg opgaan. De snelheid op dat deel van de Loolaan wordt tijdelijk verlaagd van 50 naar 30 kilometer. De gemeente heeft aanvullend gevraagd het aantal bezoekers en de openingstijden te beperken.   

De aanwonenden worden vandaag per brief verder geïnformeerd over aangepaste rijrichtingen.

De organisatie van het Royal Light Festival roept alle bezoekers extra op om ten alle tijden op de wandel- en fietspaden van de route te blijven. Het lichtfestival is nog tot en met zondag 19 maart te bezoeken in Apeldoorn.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.