De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Henri Verhoeks rent de Veluwe Marathon voor zijn neefje Gerrian en KiKa.

Henri Verhoeks rent de Veluwe Marathon voor zijn neefje Gerrian en KiKa.

Deelnemer Henri Verhoeks doet mee aan de gloednieuwe Run for KiKa Marathon Veluwe voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en zijn neefje Gerrian, die toen hij 3 maanden oud was de diagnose kinderkanker kreeg. 

Wat in eerste instantie een onschuldige verkoudheid leek, bleek, na opname in het ziekenhuis, een echo en meerdere onderzoeken, leukemie te zijn.  Een traject met intensieve chemo’s en veel opnames volgde. Ongeveer 9 maanden draaide het leven van Gerrian en zijn ouders om ziekenhuisbezoeken en behandelingen. ‘’De wereld zakt eigenlijk onder je voeten vandaan”, vertelt moeder Willianne Kampert-Verhoeks. 

Een energieke, vrolijke peuter

Gelukkig gaat het nu weer goed met Gerrian. Hij slikt nog wel iedere dag chemo en krijgt 3 dagen per week antibiotica. Als alles goed blijft gaan is Gerrian in september klaar met de behandeling en mag hij de bel luiden. Tot die tijd moet hij nog iedere twee weken naar het ziekenhuis. De ene keer naar Prinses Máxima Centrum in Utrecht, de andere keer naar het Shared Care ziekenhuis in Ede. Inmiddels vormen Gerrian en zijn ouders steeds meer een ‘normaal’ gezin en kunnen zij genieten van een energieke, vrolijke peuter met een heerlijke eigen wil. 

Finish voor Gerrian

Gerrian zijn oom, Henri Verhoeks loopt op 3 april een hele marathon op de Veluwe. Zijn doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen als Gerrian om zo een bijdrage te leveren aan de genezing van kinderkanker. ‘’Ik had als doel om dit jaar een marathon te lopen en wilde dit graag voor mijn neefje Gerrian en andere zieke kinderen doen”, aldus deelnemer Henri Verhoeks. Inmiddels heeft Henri al meer dan € 1.700 op zijn sponsorteller staan. Zijn wens is dat meer mensen hem volgen om in actie te komen voor KiKa tijdens de (halve) marathon op de Veluwe. 

Verleg je grenzen en kom in actie

Op 3 april 2022 vindt voor het eerst Run for KiKa Marathon Veluwe plaats, waarbij deelnemers back-to-nature gaan en rennen door het unieke landschap die de Veluwe kenmerkt. Een gedenkwaardig evenement, voor een heel belangrijk doel: samen kinderkanker de wereld uitrennen.

Run for KiKa Marathon draagt bij aan de ambitieuze doelstelling om 100% van de kinderen met kanker te genezen.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.runforkikamarathon.nl


 

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.