Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Maai Mei Niet voor meer bloemen en bijen!

Maai Mei Niet voor meer bloemen en bijen!

Wist u dat u door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Door pas vanaf eind mei het gras van het gazon te maaien, stimuleer je op een makkelijke manier de biodiversiteit. En dat zorgt voor meer bloemen en bijen! Dat is het idee achter Maai Mei Niet. De gemeente Brummen doet mee en maait deze maand in totaal meer dan 10.000 vierkante meter minder.

Door het gras niet te maaien, komen er meer veldbloemen tot bloei. Dit betekent meer nectar voor allerlei soorten insecten, zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Zo ontstaat er meer evenwicht in de natuur en krijgen plagen en ziekten minder kans. Als er genoeg natuurlijke vijanden zijn, neemt bijvoorbeeld het aantal eikenprocessierupsen af en daarmee ook de overlast.   

Niet maaien voor meer biodiversiteit

We maaien in de maand mei 10.500 m2 niet voor meer biodiversiteit. Hieronder staat een overzicht van de locaties. Dit zijn grote velden, die niet zijn aangemerkt als speelplaats of trapveld. Alle andere gazons en veldjes in de wijken maaien we net zoals anders. Ook de randen van de ‘Maai Mei Niet’-velden maaien we wel. Zo voorkomen we te lang gras langs de stoepen en de plantvakken. 

Zelf meedoen?

Heeft u zelf gras in uw tuin? Laat dan eens een stukje staan. Maai een mooi patroon of zaai er meer inheemse soorten in. U kunt uw ‘Maai Mei Niet’-gras aanmelden bij de Bijenstichting via www.maaimeinietnederland.nl

We maaien tot eind mei de volgende velden niet:

Hall

Hallseweg/Ds kamp        350 m2

Brummen

Visserstraat                    2500 m2
Meentgatstaat                1650 m2
Baron van Sytzamastraat 1300 m2

Eerbeek

Coldenhovenseweg        550 m2
Smeestraat                     500m2
Zonnebloemstraat         1350 m2

Leuvenheim

achter de Rietgors        1300 m2
(trapveld wordt wel gemaaid)

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.