Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Maak een reis terug in de tijd bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Maak een reis terug in de tijd bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Ben je op zoek naar een ouderwets leuk uitje? Kom dan naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld)! Maak een reis terug in de tijd en laat je verrassen door tal van oude ambachten en beroepen én ontelbaar veel nostalgische producten. En… doe mee aan de nieuwe ‘oude-gezegden speurtocht’? Want weet jij bijvoorbeeld waar het gezegde ‘Onder de plak zitten’ vandaan komt? Je ontdekt het in het museum! Leuk is ook de QR-tocht waar ambachten digitaal tot leven komen. Neem tot slot een kijkje in de expositieruimte waar je tot en met 12 maart de expositie over de Fabeltjeskrant nog kunt bewonderen.
Hoe ouder je bent, hoe meer je herkent 
Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum maak je kennis met maar liefst 160 oude ambachten, beroepen, winkeltjes en allerlei producten. En… altijd zijn er mensen aanwezig die ‘live’ ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat? Misschien herken je wel voorwerpen die je vroeger tegenkwam tijdens een bezoek aan opa en oma? Of wellicht zitten er voorwerpen tussen die je zelf nog hebt gebruikt? Hoe ouder je bent, hoe meer je herkent is hier echt van toepassing! In het museum staat (bijna) niets achter glas. Alle voorwerpen van vroeger zijn dus van dichtbij te bekijken en aan te raken. Zeker weten dat er herinneringen opborrelen die je kunt delen met de (klein)kinderen. En… zullen de jongeren onder ons een walkman, cassettebandje of elpee herkennen? Klik HIER voor het downloaden van de afbeelding.
Oude-gezegden speurtocht en QR-tocht door het museum 
Vind je het leuk om actief mee te doen aan een speurtocht? Het museum heeft een superleuke oude-gezegden speurtocht ontwikkeld, waarbij het gezegde wordt uitgelegd bij het betreffende ambacht. En… dat zijn er meer dan je denkt! Ook is er een QR-tocht opgezet. Want hoeveel weet jij nog over die verdwenen beroepen? Maar liefst 12 ambachten komen digitaal tot leven. Scan de QR code bij het ambacht op je telefoon en het nieuw aangelegde wifi netwerk in het museum zorgt dat je altijd de leuke en leerzame video kunt afspelen. Klik HIER voor het downloaden van de afbeelding.   
Poppendokter 
Veel kinderen hebben meerdere knuffels die stuk voor stuk dierbaar voor hun zijn. Maar… ongetwijfeld zit er ook één bij die de torenhoge favoriet is. Gaat die stuk, dan is er een probleem! Wat nu? Op woensdag 20 april is er in het museum een heuse poppendokter aanwezig. Heb je als volwassene zelf nog een versleten pop waar je al jaren aan gehecht bent? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Dus geef je pop of beer een tweede leven! En… ben je benieuwd hoeveel jouw Barbie, waarmee je vroeger speelde en die nu misschien op zolder ligt, waard is? Laat je verrassen tijdens één van de taxatiedagen. De eerstkomende taxatiedag staat gepland voor zaterdag 9 april. Voor beide activiteiten geldt wel dat je vooraf even moet reserveren. Klik HIER voor het downloaden van de afbeelding.
Expositie de Fabeltjeskrant 
Hebben we het over de Fabeltjeskrant, dan denk je vast aan Meneer de Uil. Of aan één van de andere bijzondere karakters uit het Grote Dierenbos zoals Lowieke de Vos (Hatsikidee) en de pinnige Juffrouw Ooievaar. Allemaal hebben ze menselijke trekjes en herkenbare problemen. De originele popen en decorstukken uit de serie en nog veel meer zijn nog tot en met 12 maart (leuk om te bezoeken tijdens de voorjaarsvakantie) te bewonderen. Ook zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Klik HIER voor het downloaden van de afbeelding.
Vrij bewegen door het museum 
Door de grootte van het Oude Ambachten & SpeelgoedMuseum (4.200 vierkante meter) beweeg je je vrij over één van de drie wandelroutes (2 wandelroutes van circa 60 minuten en een wandelroute van circa 30 minuten). Bovendien zijn alle wandelroutes alleen in één richting te lopen.Op deze manier kom je geen bezoekers van de andere kant tegen, hoef je nagenoeg niemand te passeren en kun je prima de 1½ meter regel hanteren. ‘s Middags lekker lunchen in het museumcafé of de dag eindigen met een buffet, het kan allemaal! Klik HIER voor het downloaden van de afbeelding. 

Prijs & openingstijden 
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur geopend. Van april tot en met oktober is het museum ook op zondag geopend. Ze gaan dan wel een uurtje later open, namelijk om 11.00 uur.Op maandag is het museum gesloten, met uitzondering van de maanden juli en augustus. 
 
De toegangsprijzen is niet gratis!

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op de vernieuwde website www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.