Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Mediawijs worden bij de lokale omroep

Mediawijs worden bij de lokale omroep

HEERDE – “De lokale omroep is een prima plek om ervaring met de media op te doen.” Aldus Gert Foekens, voorzitter van RTV794 (Epe-Heerde). “Het leuke is dat je overal mee kennis kunt maken en ervaren hoe het werkt.”

Vraag: werken bij de media, is dat meer dan presenteren en plaatjesdraaien?

Foekens (grinnikt even): “Heel wat meer. Bij de lokale omroep kun je bezig zijn met computers om bijvoorbeeld de programmering mogelijk te maken, om te zorgen dat er kan worden uitgezonden, maar ook dat het licht en de verwarming in de studio het doen. muziekkeuze is ook belangrijk. De presentator kan niet zonder redactie, want iemand moet gasten uitnodigen, vragen wat die gast doet en zorgen dat de gast op tijd in de studio komt of op het juiste moment belt. Gasten opvangen is ook een taak om een en ander goed en plezierig te laten verlopen. Een plezierige sfeer en een prettige ontvangst maken een wereld van verschil. Samen maak je het …

Vraag: hoeveel tijd ben je kwijt?

Foekens: “Dat hangt ervan af hoeveel tijd je er in kunt en wilt steken. De een is er iedere dag mee bezig en de ander 1x per week. Dat kan en dat mag. Sommige mensen steken alle tijd in onderhoud van de apparatuur, anderen zijn altijd maar aan het zoeken naar nieuwe informatie, naar achtergronden. Maar in principe kun je zelf goed bepalen hoeveel tijd je er in steekt.

Vraag: wat heb je aan mediawijsheid?

Foekens: “Je komt erachter hoe media werken en wat je nodig hebt om een programma, een documentaire, een onderwerp ‘op zender’ te krijgen. een waardevolle ervaring, waar je in de meest uiteenlopende momenten wat aan hebt. Zo en nu weer aan de slag, want we zijn vooral ook doeners!”

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.