De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is het ‘Leukste uitje van Gelderland 2023’

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is het ‘Leukste uitje van Gelderland 2023’

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is verkozen tot ‘Leukste uitje van Gelderland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van Nederlands Bakkerijmuseum Hattem hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren award gaat naar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn. De bronzen award is voor een nieuwkomer in de top 3: Marius van Dokkum Museum.

Winnaars Leukste Uitje van Gelderland 2023:

  • Gouden award: Nederlands Bakkerijmuseum Hattem, Hattem
  • Zilveren award: ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn, Garderen
  • Bronzen award: Marius van Dokkum Museum, Harderwijk 

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Gelderland lichten enthousiaste bezoekers van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem hun stem toe: “Dit is veruit het leukste museum! Zoveel enthousiasme en passie heb ik niet eerder meegemaakt. Zelfs de directeur doet mee!”, “Boeiend voor zowel kinderen als volwassenen”, “De passie en liefde voor hun vak straalt in alles door”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. 

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes 

Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.