Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Nieuw in Heerde:

Nieuw in Heerde:

Bockbier & Wilddag
op zaterdag 29 oktober

Proef en beleef de herfst in Heerde!

Zaterdag 29 oktober 2022 vieren we  de herfst

met de Bockbier & Wilddag in Heerde!

Proef bockbieren & wildhapjes bij de diverse

horecastands, luister naar optredens van

bands & blazers en kijk naar demonstraties.


PROEF EN BELEEF DE HERFST IN HEERDE

Tijdens de eerste Bockbier & Wilddag in het centrum van Heerde kan je tal van bockbieren proeven voor slechts € 1,-. Lokale horeca ondernemers hebben een grote verwarmde stand voor de deur waar een proefglas met bockbier kan worden gekocht. Elke stand zal een ander bockbiertje serveren.

Daarnaast serveert elke horecastand een wildhapje, ook voor maar € 1,-. Voor kinderen zullen er lekkere hapjes te proeven zijn.

En er zal van alles te beleven zijn! Op het Dorpspodium, op de Brink en in de Dorpsstraat in Heerde zal muziek te horen zijn, kan je ezeltje rijden en zal er een woodcarving demonstratie zijn. De Grolsch bierkoets komt met paarden door de straten gereden. 

De Bockbier & Wilddag op zaterdag 29 oktober start in Heerde om 13:00 uur en eindigt rond 21:00 uur.

PROGRAMMA

Op het Dorpspodium zal de opening van de Bockbier & Wilddag om 13:00 uur geblazen worden door de Vlijtbloazers uit Wapenveld. De klanken van hun jachthoorn geven een laatste groet aan het wild en de natuur. Perfect om de Bockbier & Wilddag te openen en om daarna de wildhapjes te gaan proeven.

Zij hebben hun jachthoorns mee en zullen meerdere keren optreden tijdens deze dag.

Daarna is het op het podium de beurt aan Piratenkoor de Zingende Padd’n die met hun manschappen en begeleiding shanty liederen zullen zingen.

Ondertussen is het dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen gearriveerd om vrolijke deuntjes te spelen in de Dorpstraat en rond 14:30 uur bij het podium. Dit rasechte dweilorkest speelt bekende nummers die lekker in het gehoor liggen en natuurlijk meezingers.

Om 15:00 uur is Veessen weer vertegenwoordigd met de One Night Stand Blues Band. The One Night Stand is een kleine bluesband, die in alle eenvoud (h)eerlijke blues speelt. Denk hierbij aan klassiekers van BB king, Eric Clapton, Muddy Waters, maar zeker ook aan blues artiesten van deze tijd zoals Keb’ Mo en Johnny Lang. Met een eenvoudige setup; een paar (akoestische en elektrische) gitaren en zang brengen ze de blues terug naar de essentie.
Het inmiddels bekende koor dat zichzelf ‘De Mannen’ noemt; getooid in witte overhemden en rode bretels, mist ook niet tijdens de Bockbier & Wilddag. Koor is nauwelijks de juiste omschrijving voor deze vierstemmige vocal group waarvan het onmiskenbare plezieronmiddellijk overslaat op het publiek. Ze treden om 16:45 op, op het Dorpsplein en later nog eens bij de Brink.

En dan is het op het Dorpsplein al tijd voor de
afsluiter die 3 uur zal spelen! Niets minder dan
de in Heerde wel bekende JPR Strinxband zal
optreden op het Dorpspodium! Helaas heeft de
band eerder dit jaar te kennen gegeven te
stoppen, dus dit kan zo maar het laatste
optreden in Heerde betekenen: iets wat je niet
wilt missen! Wat mag je verwachten? Gewoon
een lekkere liveband met een rauwe sound
a la Stones en Brood in de 70’s.

JPR Strinxband is een rauwe live-rock band, geen standaard meuk, en de nummers worden met pure passie voor muziek gebracht. Met zanger en frontman, Jurrian Bijsterbosch, bekend in Heerde van coverband De Trixies, in de gelederen, gaat het repertoire van oa. The Who, Aerosmith, Black Sabbath, R.E.M. terug naar The Rolling Stones, Tom Petty, The Beatles, Neil Young, David Bowie en the Black Crows…en nog van vele anderen. In de afgelopen 20 jaar hebben ze een enorme ervaring aan optredens opgebouwd, zo hebben ze regelmatig bij de Zwarte Cross opgetreden en hebben ze voorprogramma’s voor oa. Normaal, Golden Earring, De Dijk, Jovink en Di-Rect verzorgt. Gegarandeerd dat dit geen standaard-top-100 bandje is!

VERMAAK VOOR JONG EN OUD

Jonge kinderen die niet zo van wildhapjes houden en nog geen bockbier mogen zijn zeker ook welkom! Ranja, marshmallows en andere lekkere hapjes zullen er ook voor hun zijn. En ze zullen zeker onder de indruk zijn van de Grolsch Bierkoets die met paarden en houten biertonnen door de straten rijdt. Als ze zelf willen rijden dan kan dat door voor een kleine vergoeding te gaan ezeltje rijden.

Spektakel is te zien op de Brink als je gaat kijken naar de Nederlands Kampioen wood carving die met een motorzaag figuren zal zagen tijdens demonstraties.

BEREIKBAARHEID

Bockbier & Wilddag is in het centrum van Heerde. De Dorpsstraat wordt de hele dag afgezet en wordt evenemententerrein. Parkeren in het centrum van Heerde is gratis, volg hiervoor de parkeerborden. Als je optimaal wilt genieten van de bockbiertjes, neem dan de bus! Die stopt vlakbij; neem hiervoor bus RRReis 202 of 203 vanuit Apeldoorn of Zwolle en stap uit bij halte Brinklaan. BuurtRrreis bus 502 stopt hier ook. Het is dan een paar minuten lopen naar de Dorpsstraat vanaf halte Brinklaan.

SPONSOREN

De organisatie bedankt de Jan Nienhuisvereniging en het Ondernemersfonds Gemeente Heerde voor het mede mogelijk maken van dit nieuwe evenement. Wil je je naam verbinden aan dit evenement? Het is nog mogelijk om een banner bij het Dorpspodium te sponsoren; neem dan contact op met Visit Heerde: info@visitheerde.com.

Foto:  Collage met bockbier, Jachthoornvereniging Vlijtbloazers en JPR Strinxband. Er zijn nog geen foto’s van de Bockbier & Wilddag omdat deze voor het eerst in 2022 georganiseerd wordt.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.