Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Stephan Enter in Bibliotheek Brummen

Stephan Enter in Bibliotheek Brummen

Op dinsdagavond 23 november organiseert De Boekensteun een lezing met de schrijver Stephan Enter in de Bibliotheek Brummen. Enter groeide op in Barneveld (1973) en ging daarna aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische talen en cultuur studeren. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden. Voor de roman Grip (2011) ontving de schrijver zowel de AKO Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil Lezersjuryprijs en de F. Bordewijksprijs. Een jaar later werd de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse oeuvreprijs van de stad Utrecht, toegekend aan Enter.

Stephan Enter beschrijft in zijn roman Pastorale (2019) de ontkerkelijking van de jaren tachtig. Bovendien weet hij op indringende, soms zelfs woedende, wijze de consequenties van de bijna mensonterende behandeling van Molukkers in sommige Nederlandse dorpen te beschrijven.

Praktische informatie

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet donateurs betalen: € 5,00. Locatie: Aanvang: 20.00 uur.

Ook in de Bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze activiteit is alleen te bezoeken met het CoronaToegangsBewijs en een geldig ID-bewijs.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.