Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Stookadvies: stook tot en met donderdag geen hout

Stookadvies: stook tot en met donderdag geen hout

Weinig wind veroorzaakt slechte luchtkwaliteit

Het is onverstandig de houtkachel komende dagen aan te steken. De luchtkwaliteit is matig en er is weinig wind. Luchtvervuiling blijft daardoor hangen en door houtrook verslechtert de luchtkwaliteit nog meer. Mensen met longaandoeningen moeten dan ook rekening houden met extra klachten.

Na vandaag is het weerbeeld regelmatig grijs met veel wolken en vooral woensdag ook grote kans op mist. Daarnaast is het in deze tijd van het jaar al vroeg donker. Het jaargetijde en het sombere weerbeeld nodigen uit om de open haard lekker aan te maken. 

Helaas is dit geen goed idee. Doordat het langere tijd maar weinig waait geeft de rook veel meer overlast. 

Stoken van hout altijd ongezond

Houtrook is ongezond, omdat bij de verbranding van hout schadelijke stoffen vrijkomen, zoals fijnstof, koolwaterstoffen, benzeen en koolmonoxide. Dit geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen. 

De mate van overlast hangt sterk af van het weerbeeld. Bij een rustig en overwegend droog weertype kan de rook lang blijven hangen. Als het harder waait of regelmatig regent is de overlast door houtrook veel beperkter. Dit bericht online: https://www.weeronline.nl/nieuws/22-11-2021-stookadvies-stook-tot-en-met-donderdag-geen-hout

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.