Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Top kasteel en leukste uitje?

Top kasteel en leukste uitje?

Doorwerth – Kasteel Doorwerth is één van de vijf allermooiste kastelen van Nederland. Dat bepaalden de 25.000 ANWB-leden die een stem uitbrachten op hun favoriete Nederlandse kasteel.

En nu is het kasteel weer genomineerd door de ANWB, ditmaal voor de verkiezing van ‘het leukste uitje van de provincie’.

Kasteel Doorwerth mag gerust de leukste genoemd worden want het biedt zoveel meer naast een gewoon kasteelbezoek; speurtochten in en om het kasteel, verschillende tentoonstellingen en stijlkamers, een ommetje rond het kasteel met gids (ook voor mensen met rollator of in een rolstoel) dwalen en speuren tijdens een Escape route, vroegere bewoners tegen het lijf lopen, lekker drentelen door de moestuin en genieten van geuren en kleuren.

Je kinderfeestje vieren met een speciale speurtocht, maar ook wandelen in de uiterwaarden, spelen in de torens bij de zandbak, schaapjes tellen in de boomgaard, genieten van een koffie of thee met iets lekkers, lunch of borrel bij kasteel café de Zalmen.

Gewoon: leuke dingen doen, eropuit met het gezin, met vrienden, of met je klas. Kasteel Doorwerth biedt echt voor ieder wat wils.

Beoordeling

De ANWB stelt een aantal eenvoudige vragen waarmee je kasteel Doorwerth beoordeelt, zoals; kan je je een dagdeel op en om het kasteel vermaken?, worden er eerlijke prijzen gehanteerd?, kan je er goed parkeren?, word je vriendelijk en gastvrij behandeld en hoe vind je de sfeer in en rond het kasteel?.

Team Doorwerth doet haar uiterste best hoog te scoren op al deze facetten en wil dan ook zoveel mogelijk beoordelingen ontvangen. Als je de hoogste beoordeling geeft, dan winnen we zeker!

De vragen beantwoorden kan tot en met 30 oktober 2022 via deze link: https://bit.ly/Doorwerth-LU

Kunnen we rekenen op jouw positieve beoordeling en stem?

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth

A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.