Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Winter op Rosendael

Winter op Rosendael

Vanaf 1 november start de winteropenstelling op kasteel Rosendael. De Oranjerie biedt weer een plek voor de planten en boompjes om te overwinteren en catering vindt plaats op zaterdag en zondag in het kasteelcafé, in het souterrain van het kasteel. Het kasteel is weer te bezoeken met een rondleiding en er zijn diverse winteractiviteiten. Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn kasteel en park gesloten.

Oranjerie

De kuipplanten die in het hoogseizoen het voorterrein sieren hebben weer een overwinterplek in de Oranjerie. In het kasteelcafé kunnen bezoekers genieten van een lunch, koffie met gebak of een hapje en drankje. Vanaf 1 november is het kasteelcafé open op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kasteel

Kasteel Rosendael is per 1 november van dinsdag t/m vrijdag weer met een rondleiding te bezoeken om 12.00 uur, 13.30 en 15.00 uur. Op zaterdag en zondag is er om 11.30 uur een rondleiding door het kasteel en kunnen bezoekers van 12.30 tot 16.00 uur het kasteel op eigen gelegenheid ontdekken. Er zijn diverse activiteiten gepland, zoals “Ontmoet de kasteelbewoners” op de zondagen 24 oktober, 14 november en 12 december. Op woensdag 27 oktober is er weer een Prinsessencursus en op zaterdag 30 oktober is er een speciale avondexcursie in het park tijdens de “Nacht van de nacht”. Tickets voor de rondleidingen en kasteelbezoek op eigen gelegenheid zijn online te reserveren op www.glk.nl/rosendael.

Park
De komende dagen worden de tuinsieraden weer ingepakt om ze tegen de vorst te beschermen. Het park blijft gewoon open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Met de Beleef! Plattegrond maken bezoekers een mooie winterwandeling en kinderen kunnen met de knapzak en speurtocht het park ontdekken. Voor het park zijn tickets verkrijgbaar in de kasteelwinkel, online reserveren is niet nodig.

Vrijwilligers gezocht

Kasteel Rosendael kan niet zonder vrijwilligers! Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere receptiemedewerkers en gastvrouwen/-heren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

Gesloten

Van zaterdag 25 december t/m zondag 2 januari zijn kasteel en park gesloten. Vanaf dinsdag 4 januari verwelkomen wij iedereen weer in het nieuwe jaar!

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.