De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

WinterLicht in Nunspeet!

WinterLicht in Nunspeet!

In de donkerste dagen van het jaar straalt een winters licht in de gemeente Nunspeet… Met de prachtige herten op het Marktplein en de kerstboom op het Stationsplein in Nunspeet zullen de korte dagen zeker niet donker aanvoelen. Neem daarbij de prachtig verlichte gebouwen in alle dorpen en je weet waar je moet zijn voor een WinterLichte sfeer! Kom bijvoorbeeld veilig sfeervol shoppen en bewonder ondertussen de prachtige kunstzinnige etalages, geniet van een lekkere lunch of stippel een route uit langs mooi verlichte locaties, die online kunnen worden aangemeld én gezocht.

Meld jouw huis of bedrijf aan als WinterLichte locatie

Ieder dorp in de gemeente Nunspeet is tijdens WinterLicht extra sfeervol aangekleed. Vanaf half november staan de drie reusachtige herten al weer te stralen op het Marktplein in Nunspeet. Altijd goed voor een fotomoment! Wie zijn huis, tuin of bedrijf mooi verlicht heeft kan ook dit jaar de locatie met Nunspeet uit de kunst delen, waarna deze op een online kaart geplaatst zal worden. Zo kan een ieder deze vinden en zelf een mooie route uitstippelen voor een heerlijke individuele wandeling of fietstocht. Superleuk om zo op een sfeervolle ontdekkingstocht te gaan! Meld je locatie aan via onze website; het overzicht van mooi verlichte locaties is daar ook te vinden. Samen laten wij zo Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst stralen!

Kunst in etalages

Ook dit jaar kun je weer genieten van kunstwerken in extra mooi versierde etalages. Een soort tentoonstelling in de winkelstraat, die op een veilige manier en geheel gratis te bewonderen is. De mooist versierde etalage wordt beloond met de wisseltrofee, die in 2020 in handen kwam van Maggie May. Wil je weten waar de kunstwerken te vinden zijn en door wie ze gemaakt zijn? Bij VVV Nunspeet én online vind je het overzicht. De geplande wandelingen langs etalages gaan dit jaar helaas niet door, maar met de folder in de hand is het geen probleem zelf je route uit te stippelen!

WinterLichte middagen en verdere activiteiten…

Er staan momenteel nog een aantal leuke evenementen in de agenda die helemaal passen in de WinterLichte sfeer, zoals een WinterLichte seniorenmiddag bij De Hoeve van Nunspeet op woensdag 22 december. Gegadigden kunnen zich hiervoor opgeven via het VVV kantoor van Nunspeet uit de Kunst, dit kan via de mail of telefonisch. Deelname kost slechts € 10,00 en de middag start om 11.45 uur.

Ook staat er op 17 en 18 december een tweedaagse Kerst Landmarkt gepland bij Mennorode in Elspeet, waar Nunspeet uit de Kunst met een kraampje aanwezig zal zijn. Bezoekerscentrum Nunspeet heeft twee data gepland voor de superleuke lichtjeswandelingen, waarbij kinderen zelf een lichtje knutselen. Nunspeet Onderneemt heeft dit jaar gekozen de gebruikelijke Winterlichte koopavond aan te passen naar een Winterlichtmiddag, deze zal plaatsvinden op 18 december.

Het doorgaan van deze evenementen is onder voorbehoud. Op de website van Nunspeet uit de kunst wordt de laatste stand van zaken bijgehouden. Je vindt alle informatie over WinterLicht terug op www.nunspeetuitdekunst.nl/winterlicht/. Zien wij jou ook tussen Sinterklaas en Silvester?

Je bent van harte welkom om veilig te komen genieten van de bijzondere WinterLichte sfeer!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.