Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Zaterdag 9 april deelname Daams’ Molen aan landelijke draaiactie

Zaterdag 9 april deelname Daams’ Molen aan landelijke draaiactie

Dit jaar viert het Gilde van Vrijwillige Molenaars het 50 jarig jubileum en 2022 is daarom uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar!

Het Gilde richt zich op de opleiding van molenaars en functioneert tevens als  belangenvereniging voor haar leden.  Nu, 50 jaar later, is het Gilde een vereniging met 2600 leden, waarvan ongeveer 1500 gediplomeerde molenaars, een groot aantal leden-in-opleiding, molengidsen, jeugdleden en  donateurs. Deze leden zijn allen actief op één van de nog ongeveer 1200 in bedrijf zijnde historische molens in ons land. Een mooie waardering is de erkenning door UNESCO van het “Ambacht van Molenaar” als immaterieel erfgoed.

Als onderdeel van de viering van Het Jaar van de Molenaar wordt een recordpoging  gedaan om alle draaivaardige molens in de 11 molenprovincies in  Nederland tegelijk te laten draaien. Het Gilde hoopt hiermee de interesse voor het ambacht van molenaar te vergroten om zo meer vrijwilligers te werven zodat de molens ook in de toekomst kunnen blijven draaien.

De recordpoging vindt plaats op zaterdag, 9 april van 11:00-12:00 uur.

Ook Daams’ Molen in Vaassen neemt deel aan deze landelijke actie. De molen zal worden versierd met vlaggetjes en met veel enthousiasme staan onze Vaassense molenaars klaar om de wieken zoveel mogelijk omwentelingen te laten maken. Ofschoon het aantal omwentelingen niet maatgevend is, hopen we natuurlijk op een mooi resultaat.”

Iedereen is op deze dag welkom op de draaiende molen, waar onze molenaars bezoekers rond zullen leiden en uitleg geven over de werking van de molen.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.