Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Zondag 11 sept. BigBand in Nering Bögel

Zondag 11 sept. BigBand in Nering Bögel

Deventer.  Zondagmiddag a.s. zijn er twee bijzondere optredens in de Muziekkoepel Nering Bögel. Bigband Hanzestadband en het duo The Squeare Keys laten zich van hun beste muzikale kant zien in. Dat wordt een jazz- en bluesmiddag in het Worpplantsoen. Het concert is van half 3 tot half 5 en is entree vrij. De klapstoeltjes staan ook deze zondag weer gastvrij klaar.

De Hanzestadband, die zijn oorsprong in Deventer heeft, werd in 1995 opgericht door trombonist Joop Jurgens en drummer Ad van Wezenbeek. De Hanzestadband is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest swingende bands in de regio. De bandleden komen uit (de omgeving van) Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Wekelijks wordt gerepeteerd in Deventer.

Energiek, enthousiast en muzikaal van goed amateurniveau kenmerken de band.
Samen de muziek maken waar bandleden enthousiast over zijn, dát is waar de band voor gaat en staat. De band wil het plezier dat iedereen beleeft in het maken van die muziek uitdragen en delen, zodat het een aanstekelijke werking krijgt op de luisteraar.

Het motto van The Square Keys is: “Homegrown Blues”. Ze bouwen zelf instrumenten, de website, ze maken live hun eigen artwork en visuals. Ze spelen zompige blues in verschillende vormen. Slepende slidegitaar en krakende boogie. Vrolijke liederen en spooky songs. Originals en covers in een nieuw jasje.

Gijs Jacobs zingt en speelt voetdrum terwijl hij op zijn zelfgebouwde gitaar met dubbele hals speelt. Sraar Schoth speelt bas en geeft de sound een solide ruggengraat.

Dit muzikale duo toont niets dan ongehoorzaamheid aan de structuur van een setlist. Ze spelen nummers aan elkaar en door elkaar, ze gooien op subtiele wijze het ritme om en maken graag een mash-up van verschillende stijlen. Dit zijn de ingrediënten voor een speelse en verrassende live act.

Maikel Verkoelen is hun live-kunstenaar. Hij consumeert de atmosfeer, de setting, de bezoekers en het moment. Hij maakt hier tekeningen van op viltjes die hij uitdeelt aan het publiek.

De Hanzestadband, die zijn oorsprong in Deventer heeft, werd in 1995 opgericht door trombonist Joop Jurgens en drummer Ad van Wezenbeek.

De Hanzestadband is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest swingende bands in de regio. De bandleden komen uit (de omgeving van) Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Wekelijks wordt gerepeteerd in Deventer.
Energiek, enthousiast en muzikaal van goed amateurniveau kenmerken de band.

Samen de muziek maken waar bandleden enthousiast over zijn, dát is waar de band voor gaat en staat. De band wil het plezier dat iedereen beleeft in het maken van die muziek uitdragen en delen, zodat het een aanstekelijke werking krijgt op de luisteraar.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.