De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

De zomervakantie komt eraan.

De zomervakantie komt eraan.

Kunnen we zon en zomerwarmte verwachten of zullen we de mooie dagen bij elkaar moeten sprokkelen? Dit staat ons te wachten.

Juli begint met hele normale temperaturen van 20 tot 25 graden. Dit komt doordat de wind vaak uit het westen tot noordwesten komt. Op de eerste dag van de maand is het met 19 tot 22 graden zelfs een graadje koeler dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Toch is het helemaal geen onaardig weer met veel zon, stapelwolken en slechts af en toe een lokale bui. Deze tijd van het jaar is het op een overwegend droge middag al snel lekker weer, zeker met wat zon. Kortom: juli begint met heerlijk weer voor actieve buitenactiviteiten.

Lees ook: Dit weer is normaal in juli

Voor de liefhebbers van zonnebaden op het strand of aan een zwembad is er ook goed nieuws. Halverwege de maand stijgt de kans dat de wind meer naar het oosten tot zuidoosten draait. Zodra dit gebeurt neemt de kans op warmer en zonniger weer toe. In een paar dagen tijd kan het flink warm worden en daarna ook warm blijven. Mocht de wind de zuidhoek opzoeken dan kan het nog warmer worden. Vooral het zuidoosten maakt kans op tropische temperaturen. Daarmee stijgt ook de kans op onweersbuien, maar vooralsnog zien we geen signaal voor een natte maand.

Vaker zomers warm en droog

Richting het eind van de maand hebben de modellen een voorkeur voor het aanhouden van bovengemiddelde temperaturen. Gemiddeld is eind juli en begin augustus de warmste periode van het jaar met maxima van 22 tot 25 graden. Als we dit jaar daar wat boven zitten, dan zou dit vaker zomerse warmte opleveren van 25 graden of meer. Af en toe kunnen buien ontstaan, maar droge dagen lijken wel in de meerderheid.

Ideaal strandweer

Het vooruitzicht naar eind juli is heel gunstig voor strandweer, helemaal omdat dan in het hele land de zomervakantie is begonnen. De temperatuur van het zeewater is inmiddels 18 graden en zal de komende tijd verder stijgen. De afgelopen maand is het water 3 à 4 graden warmer geworden. Dat lijkt weinig, maar hierdoor krijg je het minder snel koud als je een tijdje gaat zwemmen. Nu levert het op een warme stranddag een lekker verkoelende duik op.

Heb je buitenplannen? Met het meest uitgebreide weerbericht van Nederland blijf je op de hoogte van de laatste updates over het weer.

Author Image
Matthijs van der Linden
Meteoroloog

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.