Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Dit weekend regen en wind, maar ook droge dagdelen

Dit weekend regen en wind, maar ook droge dagdelen

Vooral nacht naar zondag onstuimig met veel regen

Op beide weekenddagen zijn er droge perioden, maar er staat ook regen en veel wind op het programma. De meeste regen valt in de nacht van zaterdag op zondag. Daarbij is ook kans op zware windstoten.

Vandaag start droog en vanochtend schijnt af en toe de zon door de hoge bewolking. Vanuit het westen wordt de bewolking dikker en vanmiddag en vanavond trekt een regengebied over het land. In het oosten blijft het tot het einde van de middag droog. Het wordt 15 tot 18 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Flink deel zaterdag droog, nacht naar zondag veel regen

Zaterdagochtend is er eerst nog ruimte voor de zon, maar al vrij snel raakt het overwegend bewolkt. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe en in de avond gaat het in het hele land regenen. De zuidenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft). Het wordt 16 graden op Texel tot 18 graden in het zuiden van het land.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt veel regen. Daarbij is het onstuimig met in het hele land kans op windstoten tot 70 km/uur en in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot 90 km/uur. De temperatuur is in de nacht opvallend hoog met 15 tot 17 graden. In Limburg kan het rond middernacht zelfs 18 graden zijn. Na passage van de meest intense regen zet de temperatuur vanaf het westen een daling in.

Zondag start nat, middag meest droog

Zondag kan nog enige tijd regenen. Vanuit het westen neemt in de loop van de dag de kans op regen af. De middagtemperatuur ligt in het westen rond 15 graden, in het oosten en zuidoosten kan het nog 18 of 19 graden worden. Later op de dag zal de temperatuur overal wat lager zijn. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft grote kans op aanhoudend wisselvallig weer. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms nadrukkelijk aanwezig. In de middag wordt het dagelijks zo’n 16 graden en in de nachten is het veelal niet kouder dan 10 graden. Dit zijn gebruikelijke temperaturen voor begin oktober. Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/1-10-2021-weekend-weer

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.