De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Eerste week 2022 minder zacht

Eerste week 2022 minder zacht

Zondag en maandag is het eerst nog behoorlijk zacht met maxima van 10 tot 13 graden. Er trekken buien over het land die vooral zondagavond pittig uit kunnen vallen met onweer en zware windstoten. Gelukkig zijn er overdag ook zonnige en droge perioden. Wel is de wind flink aanwezig. De dagen daarna draait de wind naar het noordwesten en wordt koudere lucht aangevoerd met op dinsdag duidelijk lagere middagwaarden. Daarbij regent het flink en mogelijk valt zelfs natte sneeuw, een groot contrast met het lenteachtige weer van dit weekend!

Vanaf woensdag wordt het nog ‘slechts’ 5 tot 7 graden en in de loop van de week neemt de kans op nachtvorst toe. Bovendien maakt de stevige noordwestenwind het dan voor het gevoel nog wat kouder. Het weerbeeld is licht wisselvallig met wolken, af en toe een (winterse) bui en soms zon. Serieuze winterkou staat niet op het programma.

Lees ook: zoveel kou en sneeuw krijgen we in januari

Hoofdfoto: AdobeStock / Yuttana Studio

Door: Floris Lafeber

Kans op mooie zonsondergang door Saharastof

Het nieuwe jaar gaat uitzonderlijk zacht van start en het weerbeeld laat vandaag veel hoge wolkenvelden zien met af en toe zon. De stevige zuidwestenwind zorgt niet alleen voor aanvoer van zeer zachte lucht, maar brengt ook een beetje Saharazand naar onze omgeving. Daardoor is de zonsondergang net wat roder dan normaal!

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.