Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Grote kans op zonnige pinksterdagen

Grote kans op zonnige pinksterdagen

De verwachting voor de temperatuur is nog onzeker

Momenteel is het fris voor de tijd van het jaar met dinsdag en woensdag maxima van 13 tot 17 graden, maar later in de week wordt het weer wat warmer. Tijdens Pinksteren is het droog met veel zon. De temperatuursverschillen zijn dan mogelijk groot.

Voor zondag, Eerste Pinksterdag, is de temperatuurverwachting vrij onzeker. Mogelijk stijgt de temperatuur in het zuidoosten naar 23 graden, maar er is ook een kans dat de temperatuur hier een stuk lager uitkomt. Vlak aan zee wordt het door aanwezigheid van een frisse noorden- tot noordoostenwind naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder warm met zo’n 15 graden.

Op Tweede Pinksterdag is de onzekerheid in temperatuur nog groter. Dit komt omdat warme lucht vanuit het zuiden en relatief koude lucht in het noorden zich in de buurt ons land bevinden. Momenteel zijn er modelberekeningen die voor maandag slechts 12 graden berekenen voor het midden van het land terwijl er ook berekeningen zijn die op 25 graden uitkomen. De hoogste middagwaarden worden naar alle waarschijnlijkheid verwacht in het zuidoosten van het land.

De verwachting in temperatuur is dus nog erg onzeker. Wel kan met zekerheid worden gezegd dat het deze dagen zonnig verlopen en de kans op een bui is zeer klein.

Frisse aanloop naar Pinksteren

Door een noordenwind zijn de maxima de komende dagen eerst nog laag voor eind mei. Dinsdag en woensdag komt de middagtemperatuur op 13 tot 17 graden uit. In aanloop naar de Pinksterdagen komt het kwik met 17 tot 21 graden op zaterdag wat hoger uit. Het blijft deze dagen vrijwel overal droog en de zon is vaak van de partij.

Hoge zonkracht

Ondanks het frisse weer kan een onbeschermde huid kan al binnen 10 tot 25 minuten verbranden. De temperatuur heeft namelijk niets te maken met de zonkracht. De zon is met zonkracht 6 erg fel. In het zuiden kan deze week de zon zelfs een UV-index 7 halen.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-5-2023-dit-wordt-het-weer-tijdens-pinksteren

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.