Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Herfstweer op komst?

Herfstweer op komst?

De meteorologische herfst ging op 1 september van start en woensdag start de astronomische herfst. Staat ook herfstachtig weer op de planning of blijft het nog even rustig in de atmosfeer? In dit artikel lees je met welk weertype de astronomische herfst aftrapt.

Na een vrij zonnige en droge periode met weinig wind staat ons na woensdag zeer waarschijnlijk een omslag naar een wisselvalliger weertype te wachten. Vanuit het westen komen gebieden met bewolking en neerslag steeds dichter bij ons land in de buurt. Met een toenemende zuidwesten- of westenwind is de kans groot dat deze gebieden Nederland later in de week aandoen.

Vooral vrijdag lijkt volgens de laatste weersverwachtingen een ronduit wisselvallige dag te worden. Met een stevige wind en van tijd tot tijd een bui doet de astronomische herfst zijn naam eer aan. Afhankelijk van de hoeveelheid zon en regen komt de temperatuur tussen 15 en 20 graden uit.

Is het nou herfst of zomer? Lees hier meer over het verschil tussen de meteorologische en astronomische herfst.

Foto: Nick Vink

Grensgevalletje

Aankomend weekend en de start van volgende week maken vervolgens ook kans op een aanhoudend wisselvallig weerbeeld. Hierbij moet wel een slag om de arm worden gehouden, want zodra de gebieden met bewolking en neerslag wat verder wegblijven kan het ook droger, zonniger en iets warmer uitpakken. Nederland balanceert dus tussen wisselvalligheid afkomstig uit het westen en stabieler nazomerweer boven Centraal- en Noordoost-Europa. Mochten we meer onder de vleugels van het laatste komen te liggen, wordt met oostenwind wel iets koelere lucht aangevoerd.

In dit artikel lees je over het gemiddelde weer in de herfst.

De ontwikkelingen van het herfstweer houd je natuurlijk bij in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Toon Boons

Door: Roosmarijn Knol

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.