De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kletsnat pinksterweekend

Kletsnat pinksterweekend

Kans op onweer en wateroverlast

Beide pinksterdagen verlopen ronduit nat en lokaal kan onweer voorkomen. Door de gestage verplaatsing van de verantwoordelijke regenzone lopen de neerslagsommen snel op met mogelijk grote regionale verschillen. Door de bewolking en regen is de temperatuur niet hoog. Tweede pinksterdag wordt het maximaal 16 tot 20 graden.

Tijdens deze eerste pinksterdag trekt een gebied met regen grofweg van zuid naar noord over ons land. De neerslag is buiig van karakter en dit betekent dat het soms een tijd intensiever regent met kans op onweer. In combinatie met de trage verplaatsing kan plaatselijk veel regenwater vallen.

In het meest extreme scenario kan vooral later vandaag in het midden en noorden van het land tussen 20 en 50 millimeter regen vallen met lokale uitschieters naar 70 millimeter. Waar de meeste neerslag zal vallen is moeilijk in te schatten en hangt sterk af in welke mate de neerslag activeert terwijl het over ons land trekt. Met deze neerslaghoeveelheden behoort lokale wateroverlast tot de mogelijkheden en weggebruikers kunnen hinder ondervinden door de ophoping van water op het wegdek.

Vanavond en in de nacht naar maandag heeft vooral het noorden van het land nog geruime tijd met neerslag te maken. In het zuiden is het dan tijdelijk wat droger geworden. Het koelt niet veel verder af dan 13 tot 15 graden. De wind is gedraaid naar het westen.

Tweede pinksterdag opnieuw veel neerslag

Maandag, tweede pinksterdag, krijgen we met dezelfde regenzone te maken. Via de Noordzee krult dit gebied als het ware tegen de klok in terug over Nederland.

Maandagochtend hebben dan vooral het westen en noorden met buien te maken. In de middag en avond gaat het ook landinwaarts weer stevig doorregenen. Het binnenland maakt dan de grootste kans op een klap onweer. Bewolking is daarbij overheersend en door de matige westenwind wordt het niet warmer dan 16 tot 20 graden van west naar oost.

Lees de verwachting voor de komende dagen in het Weeronline weerbericht: https://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.