De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Kletsnatte avondspits op komst

Kletsnatte avondspits op komst

Stevige regenval in bijna het hele land

Wie eind van de middag de weg op gaat van zijn werk of school naar huis moet rekening houden met vertraging op de wegen. Precies tijdens de avondspits komt de regen in bijna het hele land met bakken tegelijk uit de lucht.

Een regenzone trekt halverwege de middag vanaf de Noordzee het westen van het land binnen en breidt tijdens de avondspits uit over het oosten van het land. Het regent daarbij stevig door. Hou op de weg rekening met vertraging door de regenval en op wegen met spoorvorming kan gemakkelijk aquaplaning ontstaan. Door opspattend water kan het zicht ook slecht zijn.

Voor fietsers en wandelaars is het zaak om waterdichte en warme kleding aan te trekken. Tijdens de regen is het 6 of 7 graden, maar een stevige wind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. Zeker in de kustgebieden kan een krachtige tot harde wind het gebruik van een paraplu lastig maken.

Vaker regen en steeds meer wind

Komende dagen krijgt het verkeer vaker te maken met regen en de wind zal een steeds grotere rol gaan spelen. Stormen Dudley en Eunice trekken over de Noordzee en maken het donderdag en vrijdag in ons land zeer onstuimig. Wegverkeer kan hier dan flink hinder van ondervinden. Online bericht: weeronline.nl/nieuws/15-2-2022-kletsnatte-avondspits

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.