Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Koningsdag verloopt kouder dan Nieuwjaarsdag

Koningsdag verloopt kouder dan Nieuwjaarsdag

In de namiddag en avond toenemende kans op regen

Met 10 tot lokaal 15 graden verloopt Koningsdag kouder dan Nieuwjaarsdag. Op de eerste dag van het jaar was het 12 tot lokaal 17 graden. De dag begint droog met ruimte voor de zon, maar in de middag neemt de bewolking toe en later op de middag en in de avond stijgt vanuit het zuidwesten de kans op regen.  

Winterjas aan tijdens Koningsnacht

Voor de feestvierders en de verkopers op de diverse vrijmarkten is een winterjas zeker aan te raden. Koningsnacht verloopt namelijk droog, maar koud met minima rond het vriespunt in een groot deel van het land. Verder landinwaarts kan het zelfs een graadje vriezen. Alleen langs de kust is het enkele graden boven nul.

Koningsdag vrij fris

We beginnen de dag koud met temperaturen in de vroege ochtend net boven het vriespunt. Ook overdag is het niet warm met maxima van 11 graden in het noorden tot 14, lokaal 15 graden in het zuiden.

In Rotterdam, waar het koninklijk paar Koningsdag viert, is het 13-14 graden. Daarmee beleven we een iets frissere Koningsdag dan gebruikelijk. Normale waarden op 27 april liggen rond 17 graden.

Weinig wind

Het weerbeeld is in de ochtend helemaal niet slecht met ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe waardoor de zon het steeds lastiger krijgt. Het noorden van het land heeft de beste papieren voor zonnige perioden in de middag. Elders in het land is vrij veel bewolking aanwezig. Er staat weinig wind op Koningsdag. De wind is zwak tot hooguit matig van kracht en dat is goed nieuws voor de kleedjesmarkten. 

Mogelijk regen in het (zuid)westen

In de tweede helft van de middag en in de avond neemt vanuit het westen de neerslagkans toe. Vooral in het westen en zuiden moet rekening worden gehouden met wat regen. Op veel plaatsen in ons land begint het echter pas met regenen in de loop van de avond of in de nacht naar vrijdag.

Regionaal weerbericht Koningsdag

Hieronder het Koningsdagweerbericht per regio.

Friesland, Groningen en Drenthe

In de drie noordelijke provincies begint de dag met flink wat zonneschijn. Er trekken ook wat wolkenvelden over de provincie, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik met maximaal 10 graden iets achter. De wind is zwak tot matig en waait uit zuidelijke richtingen.

Zeeland, Noord- en Zuid-Holland

In de westelijke kustprovincies schijnt de zon eerst flink. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar het blijft wel op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag of in de avond stijgt in Zeeland de kans op wat regen.

Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel

De zon schijnt eerst flink en het blijft gedurende een groot deel van de dag droog. In de middag is het overwegend bewolkt bij een zwakke wind uit het zuiden. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 13 of 14 graden. In de avond stijgt de kans op regen.

Noord-Brabant en Limburg

De hoogste temperatuur vinden we in de zuidelijke provincies. De maxima komen hier uit op ongeveer 14 graden. Mogelijk dat in het uiterste zuiden van Limburg en in Zeeuws-Vlaanderen de 15 graden wordt gehaald. Ook hier schijnt de zon eerst , maar al snel neemt de bewolking toe. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Aan het eind van de middag en in de avond kan het van tijd tot tijd regenen.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/25-4-2023-koningsdag-kouder-dan-nieuwjaarsdag

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.