Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Rustige Bevrijdingsdag

Rustige Bevrijdingsdag

Meestal droog en vrij warm

We hebben vandaag met rustig lenteweer te maken. Er staat nauwelijks wind en daarbij warmt het op naar 14 tot 20 graden. Het weerbeeld is van tijd tot tijd vriendelijk met zonnige perioden. Er zijn ook wolkenvelden aanwezig.

Het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden kan volgens de laatste berekening van het Weeronline-weermodel rekenen op een temperatuur van om en nabij de 16 graden. In de regio’s van Roermond en Maastricht stijgt het kwik naar 20 graden. Voor begin mei zijn dit overigens gebruikelijke temperaturen, in het zuiden is het zelfs aan de warme kant. Normaal gesproken hebben we vandaag maxima tussen 15 en 17 graden.

Plaatselijke bui

Vooral in de westelijke helft begint de dag met veel bewolking. In het oosten schijnt de zon volop. Plaatselijk kan vooral in de middag een bui ontstaan. Bij voorkeur gebeurt dit in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg of Gelderland. Toch duurt zo’n bui waarschijnlijk maar kort en blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Waaien doet het nauwelijks: er staat gedurende een groot deel van de dag windkracht 1 tot 2 uit veranderlijke richtingen. Pas in de namiddag kan aan zee enige tijd een matige noordwestenwind opsteken, windkracht 3. In de kustgebieden zal het dan wat frisser aanvoelen. 

Lees hier het uitgebreide weerbericht voor Nederland.

Vrij hoge zonkracht Tijdens zonnige momenten is het aan te raden om goed in te smeren. De zonkracht bedraagt vanmiddag namelijk ruim 5 en daarmee kan de onbeschermde huid al na circa 20 minuten verbranden. De dagen daarna blijft de zonkracht trouwens hoog.

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.