Zorgen om staalslakken Eerbeek

De Stille Voedselramp

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Toenemende wisselvalligheid tijdens herfstvakantie regio Noord en Midden

Toenemende wisselvalligheid tijdens herfstvakantie regio Noord en Midden

Licht wisselvallig, na het weekend regen en wind

De herfstvakantie doet haar naam eer aan. Na een overwegend droog en rustig weekend, neemt daarna de kans op regen toe. Ook de wind wakkert flink aan. Koud is het niet en tijdens droge momenten met zonneschijn is het prima weer voor een herfstwandeling. De temperatuur stijgt naar 14 tot 16 graden en tijdelijk kan het 16 tot 20 graden worden.

Wanneer de herfstvakantie in het noorden en midden van het land dit weekend begint, is het rustig weer met geregeld zonneschijn. De regenkans is zaterdag klein en geregeld schijnt de zon. Ook zondag is het prima weer voor een lekkere herfstwandeling of fietstocht. Wel zijn in het noorden en langs de westkust enkele buien mogelijk, maar landinwaarts kan de paraplu thuisblijven. De temperatuur ligt op beide weekenddagen rond 14 graden en daarmee is de temperatuur vrij normaal voor half oktober.

Voor wie vroeg op pad gaat is een dikkere jas aan te bevelen, want zowel zaterdag- als zondagochtend is het landinwaarts slechts 3 tot 5 graden. In de kustgebieden is het aan het begin van de ochtend veelal 6 tot 8 graden.

Na het weekend ‘echt’ herfstweer

Wie uitkijkt naar echt herfstweer met regen en wind komt na het weekend aan zijn trekken. De zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe en bovendien trekken ook met regelmaat gebieden met regen en buien over het land. Koud is het daarbij niet met temperaturen van 14 tot 17 graden. Dinsdag en woensdag kan het met 16 tot 19 graden nog iets warmer worden. Mogelijk wordt het in het zuiden nog 20 graden.

Tussen de buien door zijn er zeker ook droge momenten met zonneschijn. Lekker uitwaaien aan zee is dan goed mogelijk, maar ook een wandeling door het bos met de vallende blaadjes maakt het herfstgevoel compleet. Wil je naar buiten, check dan wel regelmatig onze radar om te zien of er geen buien aankomen. Trotseer je liever de buien niet, dan is het echt weer om het binnen lekker knus te maken.

Later in de week nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. Wel blijft het stevig waaien. De temperatuur komt in de middag uit tussen 13 en 16 graden en ook de nachten worden geleidelijk weer wat kouder. Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/13-10-2021-weer-herfstvakantie

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.