De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Vanaf morgen droog en vrij warm herfstweer

Vanaf morgen droog en vrij warm herfstweer

Regelmatig zon, weinig wind en kans op mist

Komende dagen is het rustig en droog najaarsweer. Met 16-19 graden is het vrijdag en zaterdag enkele graden warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Morgen wordt het 15-17 graden en is er in de ochtend nog vrij veel bewolking. Vandaag staan er nog talrijke buien op het programma. Ook waait het flink en wordt het vanmiddag maximaal 16 graden.

Vandaag start ronduit buiig en ook de wind is zeker vanochtend nadrukkelijk aanwezig. In de middag komt er vanuit het noordwesten wat meer ruimte voor de zon, maar in het zuidoosten blijft het nog lange tijd bewolkt en buiig. Met 12-16 graden is het de koudste dag van de week.

Morgen start de dag behoorlijk nevelig of mistig. Geleidelijk breekt de zon door, maar met een beetje pech blijft het tot het middaguur grijs. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 15 tot 17 graden. Deze temperaturen zijn heel normaal voor begin oktober, maar doordat het nauwelijks waait is het morgenmiddag heerlijk herfstweer. 

Vrijdag waarschijnlijk de warmste dag

Vrijdagochtend kan het ook nog mistig zijn. Op de ene plaats zal deze mist hardnekkiger blijken dan op de andere plaats, maar in het algemeen breekt in de tweede helft van de ochtend de zon door. Vrijdagmiddag is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Het wordt 16 tot 18 graden bij een zwak oostenwindje. De hoogste maxima worden verwacht in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. De kans dat ergens 20 graden wordt bereikt is klein, maar uitgesloten is het niet.

Zaterdag beste dag van het weekend

Ook zaterdag kan de ochtend regionaal met wat mist beginnen, maar al vrij snel is het in het hele land zonnig. Het wordt 15-16 graden in het noorden tot lokaal 18 graden in het zuidoosten en er waait een zwakke tot matige wind uit het oosten. 

Ook zondag is het droog en vrij zonnig bij een graad of 16. Later op de dag neemt de bewolking toe en tegen de avond neemt vanuit het noordwesten ook de kans op regen toe.

Na het weekend neemt de neerslagkans nog wat verder toe, maar kletsnat herfstweer lijkt het niet te worden. De wind houdt zicht rustig en waait uit het westen tot noordwesten. De middagtemperatuur is met circa 15 graden vrij normaal voor half oktober. Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/6-10-2021-vanaf-morgen-heerlijk-herfstweer

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.