De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Volgende week kouder na wisselvallig weekend

Volgende week kouder na wisselvallig weekend

Lokaal een winterse bui en in de nacht soms lichte vorst

Na een grotendeels droge zaterdag staat voor zondag regen op het programma. Daarbij steekt een koude noordenwind op en dat is een voorbode voor een vrij koude start van volgende week. Er is in de tweede helft van volgende week een kleine kans op winterse buien.

Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van november rond 9 graden. Vandaag is het met een middagtemperatuur van 13 of 14 graden behoorlijk zacht en ook morgen is het met een graad of 12 duidelijk zachter dan normaal. Het weerbeeld bestaat zowel deze vrijdag als zaterdag uit veel wolken en mogelijk lokaal wat motregen. De wind is veelal matig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Vanuit het noordwesten regen

Zaterdag later op de middag en in de avond neemt de kans op een beetje regen toe. In de nacht naar zondag bereikt een regengebied vanaf de Noordzee ons land en gaat het harder regenen. De minimumtemperatuur ligt in deze nacht rond 7 graden.

Zondagochtend is het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. In de middag trekt de regen naar het zuidoosten weg en volgen er vanuit het noorden opklaringen. Ook is in de middag nog een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden, maar in de loop van de dag steekt een koude noordenwind op en zet de temperatuur een daling in.

Vrij koud begin van volgende week

Maandag belooft een droge dag te worden met regelmatig zonneschijn. De middagtemperatuur komt uit rond een graad of 7, maar een koude noordenwind veroorzaakt een aanmerkelijk lagere gevoelstemperatuur. In de nacht naar dinsdag kan het op veel plekken tot vorst komen.

Dinsdag en woensdag heeft bewolking waarschijnlijk weer de overhand en ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8.

Winterse buien?

De weersverwachting vanaf volgende week donderdag geeft een kleine kans op guur weer met maxima rond een graad of 5 en mogelijk enkele winterse buien. Daarnaast is er ook kans op een winderig en nat weertype met iets hogere temperaturen. Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/19-11-2021-weekend-weer

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.